Iesenii vor sa taie firele semafoarelor pentru nevazatori! Afla de ce!

18-09-2009 00:00

Pentru unii muma, pentru alti ciuma. Asa par sa fie, de cateva zile, semafoarele acustice din Iasi, destinate nevazatorilor. Daca acestia sunt multumiti ca edilii s-au gandit si la ei, unii ieseni spun ca viata lor e acum un calvar.

Difuzoarele functioneaza si noaptea si se aud chiar si cu geamurile inchise, se plang cei care locuiesc langa trecerile de pietoni. Sunetul de avertizare rasuna ori de cate ori se schimba culoarea, adica la fiecare 30 de secunde.

De cateva zile, 40 de semafoare acustice special destinate nevazatorilor au fost montate la cele mai importante intersectii din Iasi. De-atunci, nu mai e liniste in blocurile invecinate.

Iesenii nemultumiti au facut zeci de sesizari la Primarie, dar edilii au venit cu o solutie care nu-i multumeste: diminuarea semnalui sonor, in zonele unde sunt locuinte in apropierea intersectiei.

Iesenii care spun ca nu mai dorm noaptea din cauza semafoarelor acustice ameninta ca vor taia firele difuzoarelor, daca cineva nu se va gandi si la somnul lor.


VIDEO PROTVPLUS.RO