Iarna in miez de iunie la munte. Pe platoul Bucegilor a nins viscolit

Ultima actualizare: 15-10-2012 00:18

La munte sa vezi si sa te inchini, nu alta, mai ales daca stii ca e totusi iunie in calendar. A nins viscolit sus pe platoul Bucegilor, si din cand in cand a batut si piatra.

In zona Lacului Capra, la aproape o ora distanta de Cabana Bilea din Fagaras, 4 turisti din Cehia au fost gasiti de salvamontisti intr-un cort, tremurnd ca varga. Erau albastri la fata si doar in tricouri, pentru ca atunci cand au plecat inspre varf la poale se inregistrau 35 de grade Celsius.

Bate un vant foarte rece la munte, chiar si cu 70 de km pe ora. Din cauza asta, la Busteni, telecabina au fost astazi oprita, iar la Sinaia a circulat doar pe un singur tronson. Dar nici turisti n-au prea fost in acest weekend, probabil si pentru ca s-au speriat din cauza codului galben. In Predeal si Sinaia n-au fost mai mult de 10 grade; de maine, meteorologii anunta o crestere usoara, dar nu vor fi mai mult de 14, 15 grade.

La munte, ramanem cam in aceeasi zona de frig si de valori sub cele normale, aproape toata saptamana viitoare. Iar de marti incep iar ploi in reprize.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO