Panoul rusinii pe Facebook. Cum a reusit un edil din Romania sa ii determine pe romani sa tina orasul curat

25-03-2014 19:12


Daca nu ii convingi cu vorba buna, atunci ii faci de rusine. Asta a facut viceprimarul din Cavnic, satul sa ii roage pe oameni sa tina orasul curat. Omul a fotografiat zonele mizerabile si le-a postat pe Facebook.

Zvonul ca exista un astfel de panou care ii face de rusine i-a facut pe oameni sa se puna imediat pe treaba, iar in nici 24 de ore au aparut si primele rezultate.

Cand a vazut ca nici daca ii ameninta pe oameni cu o amenda de 250 de lei nu se sperie ...viceprimarul a declansat lupta virtuala. Cui ii place pana la urma sa fie umilit pe o retea de socializare?

"Cum sa nu ma simt prost daca m-a fotografiat si m-am pus acolo si am facut curat. Nu mai aruncam acolo", a declarat o localnica.

"Am aruncat o punga in vale si dansul m-a vazut si mi-a spus s-o scot de acolo. Acum nu mi se mai intampla ca le duc la gunoi", a declarat o alta femeie.

Dupa ce au aparut primele rezultate, viceprimarul a luat orasul la pas in cautarea delasatorilor.

De teama sa nu ajunga pe panoul rusinii, acum varianta online, cei aproape 5.000 de localnici au la dispozitie 15 zile sa-si curete gospodariile, trotuarele si spatiile verzi dintre blocuri.

"Am identificat inclusiv paturi vechi in rau aruncate, cauciucuri de masini, mai sunt probleme la case, dar incet-incet speram sa se rezolve si problema asta", a declarat viceprimarul.

Primii care au reactionat au fost tinerii din oras, care i-au avertizat si pe vecinii mai in varsta.

Proiectul viceprimarului a starnit insa nemultuirea sefului sau.

"Daca domnul vice asa considera si nu sta de vorba cu nimeni, ca ii place sa fie vedeta, este problema dumnealui. Probabil ca trebuia sa vorbim amandoi sa discutam ceea ce sa facem",
a declarat primarul.

Chiar si asa, cei care isi strang resturile din gospodarii, sunt ajutati apoi de angajatii primariei sa transporte deseurile la rampa de gunoi.

VIDEO PROTVPLUS.RO