HARTA admiterii la liceu. Vezi cine sunt cei mai buni elevi din judet si ce licee ai de ales

Harta admiterii

Ministerul educatiei a centralizat datele de la Evaluarea Nationala 2011 si a intrat acum in faza Admiterii la liceu. Stirile ProTV de la ora 19:00, LIVE pe M.STIRILEPROTV.RO

Elevii trebuie sa completeze fisele de inscriere si sa opteze pentru 200 de profiluri si scoli, pentru a avea sanse de reusita.

Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala este unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat. Potrivit metodologiei, anul acesta inscrierea in clasa a IX-a, in liceele de stat, se face fara examen, pe baza mediei de admitere.

Media de admitere este media aritmetica intre media generala la Evaluarea nationala si media generala de absolvire a claselor V-VIII.

Dupa Evaluarea Nationala, ministerul educatiei a calculat si centralizat toate rezultatele obtinute de elevi si a facut o Harta a admiterii, in care elevii pot gasi atat clasamentele dupa medii, pe fiecare judet in parte, cat si listele liceelor sau ale specializarilor, cu tot cu acele coduri pe care fiecare elev trebuie sa le completeze in fisa de inscriere.

Citește și
Elevi
Evaluarea Nationala 2011: Pe ce loc s-a clasat fiica cea mare a premierului Boc?
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Harta poate fi accesata pe pagina Admiterea 2011

Model de fisa de inscriere COMPLETATA gasiti la finalul articolului.

Ghidul admiterii computerizate

Doriti din tot sufletul „sa prindeti” un loc la un liceu bun, dar instructiunile pentru completarea fisei de admitere va dau dureri de cap?

Iata solutiile propuse de ministerul educatiei

1. Completarea optiunilor pe fisa de admitere se face in ordinea preferintelor candidatilor.

2. Completeaza pe primele locuri optiunile pe care le doresti cel mai mult, chiar daca nu esti sigur ca media iti permite sa intri la aceste optiuni. Nu vei fi dezavantajat. Continua cu optiuni care ti-ar placea, apoi optiuni la care nu te-ar deranja sa fii repartizat. Incheie cu optiunile cele mai putin dorite, dar pe care trebuie sa le enumeri pe fisa, pentru siguranta. Este preferabil sa intri la un liceu care nu iti place decat sa nu intri deloc ! Nu completa o optiune nedorita inaintea unei optiuni dorite ! Prima optiune este si prima luata in considerare pentru fiecare elev.

3. Cine cont de mediile de admitere din anii precedenti pentru a-ti calcula sansele de intrare la fiecare dintre optiunile exprimate.

4. Completarea unui numar mare de optiuni pe fisa de admitere NU iti poate dauna in nici un fel–oricum intri la prima optiune a ta la care mai sunt locuri. In schimb, un numar prea mic de optiuni iti poate diminua serios sansele de a fi admis! Exista riscul de a nu avea o medie suficient de buna pentru nici una din optiunile exprimate.

Nu exista nici un “numar magic” de optiuni care trebuie completate pe fisa: important este ca acest numar sa fie suficient de mare ca sa permita repartizarea si sa fie ordonate – de la cea mai dezirabila la cea mai putin dezirabila.

5. Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul putin mai mari, un motiv in plus pentru a completa cat mai multe optiuni pe fisa! Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din optiuni sa fie mult mai mare decat anii trecuti, la fel cum este posibil sa fie mai mica. Mediile anilor trecuti sunt orientative.

6. Validarea fiselor este o operatiune simpla, dar obligatorie pentru toti candidatii - eventualele greseli aparute in transcrierea mediilor din cataloagele scolare pe fisa de optiuni, in completarea numelui candidatului sau scrierea neciteata a codurilor liceelor pot cauza neplaceri.

Computerul “nu stie” ca un elev a completat codul 115 dar de fapt il intereseaza specializarea cu numarul 151, sau ca media de absolvire nu este 5,75 ci 7,55 !

Pentru a evita neplacerile cauzate de transcrierea gresita a datelor de pe fisa, procedura necesita tiparirea fiselor asa cum au fost introduse ele in baza de date.

7. Intre momentul validarii fisei si repartizarea computerizata, fisele sunt centralizate in bazele de date judetene si de aici in baza de date nationala.

8. Dupa verificari multiple si corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizata.

9. Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii descrescator dupa media de admitere, repartizandu-i pe rand, incepand de la elevul cu cea mai buna medie. Pentru fiecare elev, se cauta prima optiune de pe lista unde mai sunt locuri libere si elevul este repartizat la acea optiune.

Calendarul admiterii 2011

29 iunie – 5 iulie 2011 Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a.

Completarea fiselor de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a proveniti din alte judete, la centrul special desemnat din judetul pentru care solicita inscrierea

30 iunie - 6 iulie 2011 Introducerea in baza de date computerizata a datelor din fisele de inscriere

30 iunie – 7 iulie 2011 Verificarea, de catre parinti si candidati, a fiselor editate de calculator, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator

8 iulie 2011 Termenul limita pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul judetean de admitere/al
municipiului Bucuresti, precum si a listei absolventilor care nu participa la repartizarea computerizata

Predarea, de catre comisia din centrul de inscriere, a
fiselor de optiuni originale, la centrul de admitere judetean/al municipiului Bucuresti

9 iulie 2011 Transmiterea bazei de date, de la centrele de admitere judetene/al municipiului Bucuresti, la Centrul National de Admitere.

10 iulie 2011 Verificarea si corectarea bazelor de date de catre Comisia Nationala de Admitere si comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti, transmiterea modificarilor la comisia nationala

11 iulie 2011 Corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor

12 iulie 2011 Repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data de 12 septembrie 2011 inclusiv

13 iulie 2011 Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in unitatile de invatamantul
liceal de stat din judet/municipiul Bucuresti.

15 iulie 2011 Afisarea de catre fiecare unitate de invatamantul liceal a listei candidatilor repartizati in acea unitate

15 iulie -25 iulie 2011 Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati 

Citeste si:

SuperDan pleaca la Lokomotiv! Torje, primul transfer! Dinamo va primi o suma URIASA, jucatorul se va imbogati

Becali a mai rezolvat un transfer!EL e SURPRIZA patronului pentru Levi! Vezi cat a costat!

A scuipat-o, a batut-o si a inselat-o, dar s-au impacat! Andreea Tonciu dezvaluie MOTIVUL pentru care nu-i poate rezista lui Mitea

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Evaluarea Nationala: TOP cele mai slabe judete din Romania. Unde au picat aproape jumatate din elevi
Evaluarea Nationala: TOP cele mai slabe judete din Romania. Unde au picat aproape jumatate din elevi

Rezultatele la Evaluarea Nationala 2011 nu incanta pe nimeni. Un sfert din elevii ce au terminat clasa a VIII-a nu au reusit sa ia o nota mai mare de 5.

Evaluarea Nationala 2011: Pe ce loc s-a clasat fiica cea mare a premierului Boc?
Evaluarea Nationala 2011: Pe ce loc s-a clasat fiica cea mare a premierului Boc?

Cezara Boc, fiica cea mare a premierului, care a absolvit clasa a VIII-a la un liceu din Cluj-Napoca, a obtinut la evaluarea nationala in judetul Cluj media 9,06.

Evaluarea Nationala 2011: Unul din 3 elevi a luat sub nota 5 la romana
Evaluarea Nationala 2011: Unul din 3 elevi a luat sub nota 5 la romana

La proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii nationale pentru elevii de clasa a VIII-a au fost prezenti 214.955 elevi, dintre care 187.442 au primit note intre 5 si 10 (87,20%)

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: ”Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Să fie foarte clar”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: ”Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Să fie foarte clar”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu afimă că nu crede că „fermierii români vopsesc puii”.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.