Hainele viitorului, intr-o expozitie din Capitala. Cum arata rochia ce purifica aerul


Ultimul update: Marti 12 Noiembrie 2013 06:49
Data publicarii: Sambata 09 Noiembrie 2013 18:51
Categorie: Stiri Sociale

Daca vreti sa vedeti cum arata o rochie care purifica aerul, una croita din mucegai de vin, dar si multe alte articole vestimentare realizate din fibre de otel, lemn, lapte sau panza de paianjen, atunci ar trebui sa mergeti la Muzeul National de Istorie.

Peste 150 de exponate desprinse parca din domeniul science fiction va asteapta sa le aflati secretele.

De la prima editie, Expozitia "Futuro Textiles" s-a bucurat de un succes imens peste tot in lume, cu peste 500.000 de vizitatori in orase precum Istanbul, Shanghai sau Barcelona. Anul acesta, "hainele viitorului" au ajuns si in Bucuresti.

Toti stim ca hainele noastre sunt facute din lana, din bumbac sau matase, dar putini stim ca pot fi facute chiar si din piatra. Bazaltul este o roca provenita din magma vulcanica si folosirea fibrei de bazalt a fost brevetata inca din 1922.

Expozitia este compusa din trei parti: cea pedagogica, in care sunt explicate originile textilelor, cea stiintifica, in care se pune accentul pe tehnologie si cea artistica.

Vizitatoarele au fost la fel de interesate si de o rochita pe care un designer a avut nastrusnica idee sa o confectioneze din depunerile de pe peretii sticlelor vechi de vin.

La aceeasi expozitie poate fi vazuta si creatia unui artist roman - o rochei care isi schimba culoarea la vibratii.

Piesa de rezistenta, spun mai ales domnisoarele care au trecut pragul expozitiei, este o rochie creeata dintr-un material secret, care respinge particulele nocive din aer si chiar il purifica.

Tot la aceasta expozitie puteti admira cea mai usoara rochie din lume, care isi schimba volumul in functie de intensitatea luminoasa.

Expozitia este deschisa publicului pana pe 17 noiembrie. Un bilet intreg costa 8 lei, iar copiii si studentii au intrarea libera.

Culmea ironiei. O expozitie cu artefacte recuperate de pe Titanic, inchisa din cauza unei inundatii
Centrul orasului Targu Mures are zilele acestea un parfum dulce-acrisor de mere domnesti
VIDEO PROTVPLUS.RO