Gerul Bobotezei in sudul tarii! Vezi prognoza meteo pentru toate regiunile

×
Codul embed a fost copiat

Boboteaza vine si anul acesta cu ger naprasnic, din expresia pe care o stim cu totii. Chiar daca prin vestul tarii si la munte e ceva mai bine decat ieri, in sudul tarii crapa pietrele.

Litoralul e un pationar in toata regula, iar la Braila si Galati, frigul a inghetat fantanile si robinetele oamenilor.

La -13 grade, la Galati totul s-a transformat in gheata.

Si la Braila a fost la fel, la -10 grade. Muncitorii care lucreaza la periferia orasului au ajuns sa ia apa din copca. Gheata a ajuns la o grosime de 25 de cm.

Pana si apa Lacului Sarat din statiunea cu acelasi nume a inghetat, desi salinitatea este deosebit de mare.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Cel mai frig a fost insa la Toplita, unde mercurul din termometre a coborat pana la -22 de grade Celsius.

Atentie mare, ne transmit medicii. La temperaturi care coboara mult sub zero trebuie sa ne protejam cat mai mult. Adica, obligatoriu manusi groase, caciula si fular. Din lana sau bumbac. Iar hainele pe care le imbracam sa fie un pic mai largi, pentru a se forma un strat protector de aer. Trebuie sa consumam grasimi, insa nu in exces, bauturi calde si multe citrice.

Prognoza pe regiuni

De Boboteaza avem de indurat temperaturi scazute, mai ales acolo unde persista ceata si chiciura. Adica prin sudul tarii si prin nordul Moldovei. In schimb, la deal si munte sesizam o timida incalzire a vremii.

Apar si alte schimbari: vantul prinde curaj in vestul tarii, iar temperaturile pranzului mai string un pic intervalul. Vom avea de la -5 la +3 grade. Valori pozitive vor fi in vest, centru si in prin Dobrogea.

In Dobrogea, gasim frig si ceata in vestul provinciei si vreme mai blinda in zona litoralului. Apa marii, mai calda decat uscatul invecinat, fuctioneaza pe post de calorifer.

Mergem mai sus, in nordul Munteniei si in sudul Moldovei. Se incalzeste putin fata de ieri, vedem si soarele, dar daca ceata persista, maximele nu cresc prea mult.

In Bucovina si in nordul Moldovei: atmosfera de gheata. Gerul revine si in noaptea urmatoare, dar va fi ceva mai potolit.

In Transilvania nordica si prin Maramures: soare si vreme rece ziua, temperaturi apropiate de limita gerului noaptea.

Vreme un pic mai buna prindem in tintuturile vestice! Aici gerul se stinge si peste zi se incalzeste mai mult decat in celelalte zone. Noaptea va fi chiar placuta din perspectiva termica.

In Transilvania, cer senin si temperaturi usor peste zero grade. La noapte se intoarce gerul, dar nu va mai fi asa de patrunzator.

In sud-vest, azi o sa mai fulguiasca si o sa fie tot frig, dar treptat, vremea se incalzeste. Si peste noapte vor fi valori in crestere fata de ultima perioada.

In sud, frigul va fi patrunzator. Aici persista ceata, se depune din nou chiciura si cu greu apare soarele.

In Bucuresti: tare frig si in continuare! Vremea va fi deosebit de rece astazi, dar la noapte se intoarce gerul! Nicio surpriza, pana la urma: azi este Boboteaza! Mai apare ceata si maxima se opreste pe la -3 grade. Atentie si la barometre, pentru ca presiunea atmosferica va mai creste putin!

La munte, se anunta soare si temperaturi ceva mai ridicate. In zona Meridionalilor mai sunt sanse de fulguiala, iar pe vai persista ceata si chiciura.

Prognoza pe trei zile

Maine dupa pranz, in centru si nord apare lapovita, fenomen strans legat de instalarea poleiului. In rest, ceata si temperaturi usor mai mari ca azi.

Sambata, incalzirea va fi perceptibila in toata tara, dar cresc si conditiile de ploaie, mai ales in centru, nord si vest.

Duminica: vreme calda pentru data din calendar. In loc de ninsoare asteptam ploaie sau burnita si o atmosfera de toamna tarzie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ger cumplit. 2 persoane au murit. Vezi cum va fi vremea in zilele urmatoare
Ger cumplit. 2 persoane au murit. Vezi cum va fi vremea in zilele urmatoare

UPDATE: Boboteaza vine anul acesta cu traditionaul ger naprasnic. Azi-noapte, termometrele au scazut pana la -21 de grade Celsius la Intorsura Buzaului. Doi barbati fara adapost au murit la Constanta.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.