Gata cu fumatul in spatiile publice inchise!

Ultima actualizare: 29-08-2012 20:26

Dar si cu vanzarea tigarilor in interiorul scolilor si spitalelor!

Asa suna o lege promulgata luni de presedintele Romaniei, care, din pacate, nu rezolva mare lucru. Nu se vindea oricum tutun in institutiile de invatamant preuniversitare.

Se vinde insa cu mult spor la gardul lor, in acele chioscuri si magazine de la care isi fac cumparaturile elevii. Cei care vand incepand de marti tigari in scoli sunt in afara legii. Si totusi, sa nu credeti ca acest lucru ii sperie pe comercianti. Si asta pentru ca toti pustii care fumeaza au de unde sa isi intretina viciul.

De exemplu, cei care invata in liceul A.D. Xenopol din Capitala isi pot cumpara tutun pe alese de la cele doua magazine deschise in apropierea institutiei de invatamant. Tigarile pot fi vandute, dar numai adultilor. Asa ca minorilor ar trebui sa li se ceara buletinul. Teoretic, cine nu are 18 ani nu primeste tutun. Responsabilitatea cade in sarcina Ministerului Sanatatii, care ar trebui verifice toate chioscurile.

Aceste controale sunt cu atat mai importante cu cat legea nu a fost promulgata in forma initiala, iar comerciantii care vand tigari la 50 de metri de licee nu mai risca nimic.

Situatie este extrem de grava daca ne gandim ca cei mai multi dintre fumatorii romani au varste cuprinse intre 10 si 35 de ani. Ba mai mult, numarul fumatorilor minori a crescut fata de anul trecut.

Zece motive pentru care sa te lasi de fumat, aici.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO