"Fulger deasupra Marii Negre". Acrobatii uluitoare facute de pilotii americani la Constanta

08-06-2011 18:39


Demonstratii uluitoare, dincolo de nori, i-au incantat pe spectatorii veniti la un spectacol incredibil pe aeroportul Mihail Kogalniceanu, din Constanta.

Pilotii din "Thunderbirds", renumita escadrila aeriana a armatei americane, au executat acrobatii aproape ireale. La mansa s-au aflat veterani care au luptat pe viata si moarte in Irak sau Afganistan.

De jos, romanii i-au privit fascinati, cu un mic si o bere alaturi. N-ar incerca asa ceva, nici macar in vis.

"Fulger deasupra Marii Negre", asa s-a numit spectacolul in care mai multe avioane F16 conduse de asi ai armatei americane au aratat ca nu exista limita pentru pasarile metalice si nebunii frumosi care le piloteaza.

Infiintata in 1953 cu piloti care participasera la Cel de-al II-lea Razboi Mondial, "Thunderbirds" uimeste si acum lumea cu demonstratiile de indemanare.

Pilotii americani au aterizat inca de marti pe aeroportul Mihail Kogalniceanu. Au facut primul zbor de antrenament si s-au antrenat apoi pana seara.

Miercuri au fost rasplatiti cu aplauze de spectatori. Cu ochii pe cer, unii n-au mai apucat sa bea halba de bere si s-au trezit ca li se racesc micii langa mustar.

Dealtfel, cozile la gratare s-au intins pe toata durata show-ului aviatic.

Si soldatii americani din baza Mihail Kogalniceanu au gustat micii romanesti.

Au fost si turisti care au venit direct de la plaja pentru acest spectacol. Pregatiti cu lazi frigorifice, umbrele si scaune pliante s-au bucurat de cele mai bune locuri.

VIDEO PROTVPLUS.RO