Chef Patrizia si Chef FOA, la Sarbatoarea Gustului. Festivalul a adus la Bucuresti cei mai buni 20 de bucatari din Europa

×
Codul embed a fost copiat

Faptul ca romanii isi rafineaza la propriu gusturile o demonstreaza cu siguranta tot mai multe evenimente culinare organizate special in acest sens.

Cei mai buni dintre cei mai buni chefi ai Europei se afla timp de o luna la Bucuresti la Festivalul Gustului, unde oricine le poate afla secretele. Duminica seara au gatit o cina in stil frantuzesc, iar din umbra le-a urmarit activitatea juratii de la Masterchef.

De data aceasta nu au dat note si nici n-au fost critici, ci s-au bucurat de o cina sanatoasa, asa cum s-au propus sefii internationati sa ne invete, sa gatim.

Festivalul Sarbatroarea Gustului i-a adus in Romania pe cei mai buni 20 de bucatari din Europa, toti detinatori ai prestigioaselor stele Michelin. Prima cina sanatoasa a fost
pregatita de trei chefi francezi si fiecare si-a propus sa demonstreze ca cel mai important este sa mancam sanatos.

"In zilele noastre ne confruntam cu o problema. Toata lumea merge la supermarket sa cumpere mancare gata facuta, dar acestia sunt oamenii lenesi. Pentru o mancare sanatoasa nu trebuie decat sa cumperi niste morcovi si sa faci o supa. Nu-ti ia mult timp sa o prepari", a spus chef Frederic Jaunault.

Citește și
MASTERCHEF
MASTERCHEF, SEZONUL 5. Berea este ingredientul care le-a dat mari batai de cap concurentilor. Cine a fost eliminat
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Munca chefilor a fost atent supravegheata, ce-i drept, din postura de invitati, de chef Patrizia si chef Foa, care au explicat motivele unei cine sanatoase.

"Cel mai bine ar fi sa alegem produse de sezon. Eu mereu am incercat sa promovez in bucataria mea produse de sezon. Adica vara cele de vara - tot ce face parte din sezon, sa nu cumparam produse de export", a spus chef Patrizia.

"Si fenomenul Masterchef are un timbru foarte mare in a transmite oamenilor un mesaj la fel de important legat de mancare, cum sa gatesti, ce gatesti si cum sa cum sa echilibrezi gustul dintr-un preparat", a spus si chef Foa.

"Cateodata mancam mult pentru ca asa ne dicteaza creierul si parca cineva iti spune trebuie sa mananci mai mult si mai mult..., dar nu e chiar asa. Eu mananc de sase ori pe zi, pentru ca stomacul este obisnuit sa manance cantitati mici. Cand incerci sa mananci mai mult, nu mai incape...", a spus chef Samuel Le Torriellec.

Festivalul Sarbatoarea Gustului isi propune in primul rand educarea gustului, mai ales in randul copiiilor, dar si a parintilor.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Cea mai importanta regula pe care Chef Patrizia o respecta cu sfintenie, ca sa nu se ingrase
Cea mai importanta regula pe care Chef Patrizia o respecta cu sfintenie, ca sa nu se ingrase

E italianca, iute la vorba si-n gesturi, dar sta de 20 de ani in Romania. Dincolo de iscusinta dovedita in bucatarie, chef Patrizia Paglieri, de la Masterchef, a prins, din zbor, obiceiurile noastre culinare.

MASTERCHEF, SEZONUL 5. Berea este ingredientul care le-a dat mari batai de cap concurentilor. Cine a fost eliminat
MASTERCHEF, SEZONUL 5. Berea este ingredientul care le-a dat mari batai de cap concurentilor. Cine a fost eliminat

Berea le-a dat mari batai de cap concurentilor de la Masterchef. Dar, cum miza a fost una mare - imunitatea - toti s-au straduit sa ii impresioneze pe cei trei jurati si sa foloseasca ingredientul in preparate deosebite.

MASTERCHEF, SEZONUL 5. Concurentul care a primit imunitate si testul pe care l-a ales si care a dus la o eliminare
MASTERCHEF, SEZONUL 5. Concurentul care a primit imunitate si testul pe care l-a ales si care a dus la o eliminare

Au fost noi provocari, luni seara la Masterchef. Fata in fata cu produsele din cutia misterelor, aspirantii la marele premiu si-au folosit creativitatea pentru a transforma ingrediente banale in preparate demne de MasterChef.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.