Chef Patrizia si Chef FOA, la Sarbatoarea Gustului. Festivalul a adus la Bucuresti cei mai buni 20 de bucatari din Europa
Faptul ca romanii isi rafineaza la propriu gusturile o demonstreaza cu siguranta tot mai multe evenimente culinare organizate special in acest sens.
Cei mai buni dintre cei mai buni chefi ai Europei se afla timp de o luna la Bucuresti la Festivalul Gustului, unde oricine le poate afla secretele. Duminica seara au gatit o cina in stil frantuzesc, iar din umbra le-a urmarit activitatea juratii de la Masterchef.
De data aceasta nu au dat note si nici n-au fost critici, ci s-au bucurat de o cina sanatoasa, asa cum s-au propus sefii internationati sa ne invete, sa gatim.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Festivalul Sarbatroarea Gustului i-a adus in Romania pe cei mai buni 20 de bucatari din Europa, toti detinatori ai prestigioaselor stele Michelin. Prima cina sanatoasa a fost
pregatita de trei chefi francezi si fiecare si-a propus sa demonstreze ca cel mai important este sa mancam sanatos.
"In zilele noastre ne confruntam cu o problema. Toata lumea merge la supermarket sa cumpere mancare gata facuta, dar acestia sunt oamenii lenesi. Pentru o mancare sanatoasa nu trebuie decat sa cumperi niste morcovi si sa faci o supa. Nu-ti ia mult timp sa o prepari", a spus chef Frederic Jaunault.
Munca chefilor a fost atent supravegheata, ce-i drept, din postura de invitati, de chef Patrizia si chef Foa, care au explicat motivele unei cine sanatoase.
"Cel mai bine ar fi sa alegem produse de sezon. Eu mereu am incercat sa promovez in bucataria mea produse de sezon. Adica vara cele de vara - tot ce face parte din sezon, sa nu cumparam produse de export", a spus chef Patrizia.
"Si fenomenul Masterchef are un timbru foarte mare in a transmite oamenilor un mesaj la fel de important legat de mancare, cum sa gatesti, ce gatesti si cum sa cum sa echilibrezi gustul dintr-un preparat", a spus si chef Foa.
"Cateodata mancam mult pentru ca asa ne dicteaza creierul si parca cineva iti spune trebuie sa mananci mai mult si mai mult..., dar nu e chiar asa. Eu mananc de sase ori pe zi, pentru ca stomacul este obisnuit sa manance cantitati mici. Cand incerci sa mananci mai mult, nu mai incape...", a spus chef Samuel Le Torriellec.
Festivalul Sarbatoarea Gustului isi propune in primul rand educarea gustului, mai ales in randul copiiilor, dar si a parintilor.