O fată de 16 ani din Bistrița, care a înapoiat un portofel pierdut unei bătrâne, felicitată și recompensată: „O premiem”

Dată publicare: 22-04-2021 17:02
Dată actualizare: 22-04-2021 18:21


Mai multe persoane din Bistrița au vrut să o recompenseze pe o fată de 16 ani care a înapoiat un portofel pierdut, unei bătrâne.

Copila a găsit banii și actele femeii pe o bancă, într-o stație de autobuz și a sunat imediat la 112. Gestul ei este un exemplu de spirit civic, spun cei care i-au oferit fetei o răsplată simbolică.

Carina are 16 ani și este elevă în clasa a IX-a la un colegiu din Bistrița. Povestește că a găsit portofelul când mergea cu niște prieteni la magazin.

Carina Roman: „Era un portofel pe o bancă din stație. L-am deschis și am văzut că erau bani în el și m-am uitat să văd în buletin adresa doamnei și m-am dus să o caut. Prima dată am sunat la poliție. Mi se pare corect gestul pentru că, totuși, că era al unei bătrâne.”

Impresionați de gestul ei, mai mulți oameni generoși din Cluj au ținut să o felicite și în mod simbolic i-au oferit un bon valoric pentru a-și cumpăra cărți și rechizite.

Marius Bălan, membru asociație civică: „O premiem cu cât s-a putut, o felicit pe ea personal, părinții, dar și educatorii.”

Carina a fost felicitată și de oamenii legii pentru rapiditatea cu care a sunat la 112.

Deloc întâmplător, fata vrea să devina polițistă.


VIDEO PROTVPLUS.RO