EVALUARE NATIONALA 2014. Elevii claselor a IV-a sustin joi proba la matematica

29-05-2014 08:25


EVALUARE NATIONALA 2014. Evaluarea nationala continua. ELEVII DE CLASA A PATRA SUSTIN JOI PROBA LA MATEMATICA. Aproape 200.000 de copii vor avea din nou in fata foile de examen si spera sa obtina un punctaj cat mai mare.

EVALUARE NATIONALA 2014. Cu aceleasi sperante au rezolvat si ieri subiectele la limba si literatura romana. In timp ce unii s-au laudat ca "a fost floare la ureche", profesorii considera totusi ca au existat prea multe cerinte.

ELEVII CLASELOR A PATRA SUSTIN ASTAZI PROBA LA MATEMATICA, ddupa ce, miercuri, au avut-o pe cea la limba si literatura romana.

Alexandra si Anca au impartasit in parc impresii despre subiectele de la testare. Au avut de citit o poveste si de raspuns la 15 intrebari. Copilele par sa stie cat e de important sa stapanesti limba romana.

"Daca nu stim bine sa vorbim limba romana nu putem sti sa vorbim si alta limba, pentru ca nu putem traduce ce spune in alta limba", a spus Alexandra.

"Daca n-am sti cum sa vorbim, nu am putea comunica intre noi", a spus Anca.

Maria si Ana Maria viseaza sa traiasca intr-o tara in care toata lumea sa inteleaga importanta educatiei, asa cum o fac si ele, chiar daca au doar 11 ani.

"Jignesc tara, in loc sa fie multumiti caci noi avem munti, campii, sute de bogatii. Ca sa schimbam lumea am putea sa ne adunam mai multi colegi si sa facem un spectacol in care sa aratam ca Romania are ceva special si ca nu e ca celelalte", spune Maria.

"De obicei, strainii sunt foarte multumiti de tara noastra; de ce n-am putea vedea si noi ca ei: partea plina a paharului? Putem face ceva daca folosim in scopuri bune tot ceea ce am invatat, tot ce avem, putem face din Romania o mare putere", a spus Ana Maria.

Revenind la subiecte, cadrele didactice spun ca cele de la sesiunea de EVALUARE NATIONALA 2014, proba de limba romana, nu au fost dificile, insa copiii au avut prea mult de lucru.

"Nu e foarte greu, dar au multe pagini de rasfoit", a spus o invatatoare.

Sesiunea de EVALUARE NATIONALA 2014 va continua cu elevii din clasele a doua si a sasea. In total, 600.000 de elevi vor fi verificati pentru ca profesorii si parintii sa stie ce competente si cunostinte au acumulat si unde mai au de lucrat.

"Trebuie sa stim clar daca se aplica curricula scolara, daca si-au facut profesorii treaba la clase, pot fi facute reglaje atat in sistem, cat si in curriculum", a spus Marian Banu, ISMB.

Notele pe care elevii le vor obtine la sesiunea de EVALUARE NATIONALA 2014 nu vor fi trecute in catalog. Rezultatele vor fi confidentiale si vor fi transmise doar parintilor.

ELEVII CLASELOR A PATRA SUSTIN ASTAZI PROBA LA MATEMATICA. Urmeaza cei de clasa a II-a intre 2 si 4 iunie si cei de a VI-a pe 5 si 6 iunie.

VIDEO PROTVPLUS.RO