Eugen Iancu, tatăl unui tânăr mort în Colectiv: Au trecut 5 ani şi povestea se repetă

Ultima actualizare: 15-11-2020 08:11
eugen iancu colectiv
Agerpres

Eugen Iancu, tatăl tânărului Alexandru Iancu (22 de ani), care a murit în spitalul Sf. Ioan din Capitală la trei săptămâni după incendiul de la clubul Colectiv din 30 octombrie 2015, din cauza infecţiilor nosocomiale, întreabă ”Ce aţi făcut 5 ani?”

Mesajul vine după ce un incendiu izbucnit sâmbătă la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ s-a soldat cu moartea a zece pacienţi.

”De 5 ani le spun politicienilor şi medicilor că trebuie să schimbe sistemul medical. Le spun că de Colectiv nu vor scăpa nici peste 20 de ani. Iar ei, fie miniştri sau secretari de stat, manageri de spital sau profesori şefi de secţie, se uită la mine ca la un om cu o traumă care va dispărea in uitare, undeva. Au trecut 5 ani şi povestea se repetă, Colectiv este din nou cu noi. De ce se întâmplă asta? Simplu, pentru că toţi cred că la Colectiv a fost o întâmplare nefericită. Nu domnilor, Colectiv a fost rezultatul nepăsării, corupţiei, lipsei de asumare, lipsei de exerciţiu, lipsei prevenţiei, hoţiei, ticăloşiei voastre. Nu aţi schimbat nimic si iată, focul loveşte din nou, moartea îşi ia din nou tributul. Pe voi cine vă ia?”, a scris Eugen Iancu pe Facebook.

Într-o postare anterioară el întreabă ”Ce aţi făcut 5 ani?”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO