Etnobotanicele ar putea fi interzise prin lege. Ce parere aveti?

18-11-2010 00:00


etnobotanice

Deputatul PDL Mircia Giurgiu spune ca va depune in Parlament un proiect de lege prin care sa se interzica vanzarea produselor etnobotanice in Romania. Intre timp, tot mai multe primarii din tara dau hotarari pentru desfiintarea "magazinelor de vise".

Impresionat de situatiile tot mai dese in care copii sau adolescenti sunt internati la dezintoxicare, alesul a decis sa faca un proiect de lege privind interzicerea produselor etnobotanice.

"Am hotarat sa initiem un proiect de lege prin care sa interzicem vanzarea tuturor acestor produse si inchiderea magazinelor existente. De asemenea, proiectul prevede si interzicerea comercializarii acestora pe internet sau la colt de strada, adica nicaieri sa nu mai poata fi cumparate aceste produse in Romania", a spus Mircia Giurgiu.

Proiectul va fi depus saptamana viitoare la Camera Deputatilor.

In 10 februarie, Guvernul a emis o Ordonanta de urgenta prin care a fost interzisa comercializarea unui numar de 36 de substante si plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor.

In Iasi, primarul desfiinteaza magazinele de vise

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a anuntat ca a emis o dispozitie care interzice comercializarea plantelor etnobotanice in municipiu, institutia urmand sa dea in judecata firmele care vand astfel de produse in vederea anularii autorizatiilor de functionare.

Pana acum, exista mai multe propuneri ale autoritatilor locale, care prevad interzicerea comercializarii acestor produse. La Suceava au fost deja inchise magazinele care vand asa ceva.

In Barlad s-a propus in Consiliul Local o initiativa asemanatoare.

Statisticile autoritatilor arata ca numarul consumatorilor de etnobotanice s-a triplat in 2010

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO