Elevii din Sibiu, atrași cu tehnologie hi-tech pentru a se spăla corect pe mâini

13-03-2019 17:00


Medicii de la spitalul de pediatrie din Sibiu, împreună cu o fundaţie, vor să îi înveţe pe şcolarii din tot judeţul cum să se spele corect pe mâini.

Au găsit şi un soi de jucărie ca să-i atragă pe copii la "lecţie".

Este vorba despre un aparat cu lumina ultravioletă, cu ajutorul căruia se pot vedea cele mai mici urme de murdărie. Iniţiatorii campaniei vor să cumpere 50 de asemenea scannere, care vor ajunge în şcolile din judeţ.

"-Vezi cât eşti de murdară?

- Trebuie să te speli pe mâini."

Primul aparat este deja în funcţiune la spitalul de pediatrie din oraş, iar restul urmează a fi achiziţionate. Banii vor fi strânşi de spital şi fundaţie din donaţii la Maratonul Sibiului din 1 iunie.

Cătălin Costache, reprezentant fundaţie: "Ne-am gândit la partea de hi-tech tocmai pentru că copii şi elevii sunt foarte receptivi la tehnologie şi în ţările nordice, tehnologia e foarte folosită în procesul de învățare. Toţi ştim teoretic cum să ne spălăm pe mâini, dar, în parctică, se pală foarte superficial şi adulţii."

Spălatul mâinilor nu este complicat şi în 30 de secunde oricine se poate curăţa cum scrie la carte, obligatoriu cu săpun.

Claudia Stoica, medic pediatru: "E util pentru copii, mai ales că ei au tendinţa să se spele superficial. Ei nu ating în realitate locuri critice, între degete, nu ating dosul mâinii şi atunci cu ajutorul black-boxului se vede că nu s-au spălat bine pe mâini."

Pentru punerea în practică a proiectului vor fi instruiţi peste 100 de profesori de biologie, în cadrul unor cursuri pilot de igienă.

Nicolae Boriga, directorul şcolii din comuna Roşia: "Speram că noul program să fie stimulator pentru copii. Cred că vor fi interesați, chiar şi în joacă să folosească aceste scanere, să-şi urmărească mâinile şi microbii de pe mâini".

Cele 50 de apărate cu lumina ultravioletă costă în total 58.000 de lei.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO