Elena Udrea taie muzica dupa 1 noaptea, pe terasele din statiuni

Dată publicare: 10-06-2009 00:00
Dată actualizare: 01-10-2012 05:30


Conform unui proiect initiat de Minister, patronii de terase vor fi obligati sa inchida muzica dupa ora 1 noaptea. Nici filmele nu vor mai rula pana tarziu in noapte.


In plus, hotelierii de pe litoral ar putea fi obligati sa tina camerele deschise, pe toata perioada sezonul estival, intre 1 mai si 30 septembrie. Altfel, risca sa incaseze 50.000 de lei amenda si chiar sa ramana fara certificatul de clasificare. 

Cu acest proiect, ministrul Elena Udrea a mers la Guvern, ca sa obtina o aprobare. In statiunile unde de obicei turistii vin doar in lunile iulie si august, patronii sunt ingroziti la gandul ca cineva ii poate obliga sa tina hotelurile deschise.

Asa se face ca multi hotelieri din Eforie, Jupiter, Olimp sau proprietarii pensiunilor din Costinesti spun ca mai degraba ar plati amenda, decat sa respecte acesta masura. Nu de alta, dar in cel putin o luna fara turisti ei trebuie sa plateasca angajatii, lumina, apa si toate cheltuielile curente.

Alti patroni din statiuni mai aglomerate, cum ar fi Mamaia, sunt ceva mai optimisti. Desi recunosc si ei ca hotararea le va aduce cheltuieli in plus, spera sa ii obisnuiasca astfel pe turisti cu ideea si sa ii convinga sa vina in numar mai mare pe litoral.

Tags: turism,


VIDEO PROTVPLUS.RO