E targ de produse traditionale? Cumparam slanina, chiar daca e canicula
Fie caldura cat de rea, nu renunt si pace la slanina mea! Ce credeati, ca daca se topeste asfaltul romanul o sa treaca pe stevie, bors de loboda si mancare de urzici?
Doamne fereste, mai ales de cand producatorii de mezeluri traditionale au lasat Maramuresul istoric si frumoasa Bucovina pentru batranul Bucuresti. Duminica, cei care au plutit pana la targul de mancaruri bio s-au racorit cu 400 de litri de braga si si-au infundat plasele cu branza de oaie in coaja de brad si carnati mai potriviti pentru sezonul rece.
N-au avut clienti multi, dar i-au vizitati totusi cei fideli, care au iesit special din casa sa isi refaca stocurile cu bunatati ca la bunica.
Si la painea coapta pe vatra au poftit bucurestenii. Pe buna dreptate, daca ne gandim ca rar gasesc asa ceva in magazin. Culmea, au fost mai slabe ca niciodata vanzarile la branza.
Intr-un alt colt al orasului, la un alt targ, au fost asteptati oamenii cumpatati si cei cu probleme de sanatate. Aici s-au vandut in special fursecuri dietetice cu fibre de patlagina, ovaz si mar.
Dulciurile - 100% romanesti - au fost testate vreme de o jumatate de an de cativa bolnavi cu diabet de tip 2. Analizele facute la "Institutul Paulescu" au aratat ca pe termen lung scad colesterolul si nu modifica glicemia.