Dupa un week-end de gratare, au aparut munti de gunoaie!

07-04-2009 00:00


Galatenii au descoperit ca sarbatorile campenesti, unde si-au incins gratarele, au totodata fost adevarate concursuri de imprastiat deseurile.

 

Numai din zona unei paduri care acum doua zile era plina de petrecareti, angajatii de la Administrarea Domeniului Public au adunat cateva tone de gunoaie.

Cei 2.000 de oameni care au petrecut ore in sir la sfarsitul saptamanii trecute, in padurea Garboavele, in apropiere de Galati, nu s-au imprietenit insa si cu tomberoanele pentru deseuri, care se aflau chiar sub nasul lor. Asa ca, dupa petrecere, intreaga zona arata parca ar fi fost scena unei batalii inversunate.

S-au dat lupte grele cu gunoaiele si in statiunile de la poalele Bucegilor, unde turistii si-au cam facut de cap in week-end la iarba verde. Angajatii primariei au dat piept cu munti de sticle si pungi de plastic, cutii de aluminiu si resturi de alimente.

Autoritatile au anuntat masuri prin care ii vor obliga pe petrecareti sa aiba grija si de mediul inconjurator. Fiecare turist va primi astfel saci menajeri pentru strange deseurile.

Tags: turism, ecologie,

VIDEO PROTVPLUS.RO