Mai multe zboruri romanesti spre Londra anulate din cauza norului de cenusa

17-05-2010 00:00


Nor cenusa vulcanica Islanda

UPDATE: Pe aeroporturile Henri Coanda si Baneasa au fost anulate trei zboruri cu destinatia Londra. Asta desi autoritatile britanice au anuntat ca ridica, partial, restrictiile de zbor care au paralizat activitatea pe aeroporturile Heathrow si Gatwick.

Mai mult, doua curse aeriene ale companiei low-cost Wizz Air, una care urma sa decoleze de pe Aeroportul International Cluj-Napoca spre Londra si cea retur, au fost anulate, luni, din cauza norului de cenusa vulcanica din Islanda.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de reprezentantii Aeroportului Internationat Cluj-Napoca, din cauza situatiei create de deplasarea norului de cenusa degajat de eruptia vulcanica din Islanda, pe aeroportul clujean au fost anulate, luni, doua curse Wizz Air.

Astfel, au fost anulate zborurile WZZ 771/772 Cluj-Napoca - Londra - Cluj-Napoca, se arata in documentul citat.

Cursa Cluj-Napoca - Londra urma sa decoleze la ora 6.00, iar cursa Londra - Cluj-Napoca trebuia sa aterizeze la ora 12.45.

Reprezentantii aeroportului clujean roaga pasagerii sa contacteze companiile aeriene pentru informatii privind zborurile.

Totul, din pricina norului de cenusa vulcanica din Islanda, care a continuat sa tulbure cerul Europei. Deocamdata, pe Gatwick sunt prevazute numai decolari. Cursele vor putea ateriza abia dupa ora 15 - ora Romaniei.

Pe Heathrow, numarul zborurilor a fost diminuat si multe curse au fost nu doar amanate, ci anulate cu totul. Aeroporturile din Amsterdam si Rotterdam raman deocamdata inchise.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO