Discriminare pe fata pentru mamicile care asteapta indemnizatia de 85%


Ultimul update: Duminica 29 Iulie 2012 09:54
Data publicarii: Miercuri 06 Mai 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Obosite sa bata pe la usi inchise, mii de romance acuza Ministerul Muncii ca aplica legea in bataie de joc.

Desi au depus dosarul la inceput de ianuarie, nu au vazut niciun ban. Mai mult, nici copiii lor nu vor lua de acum alocatia de 200 de lei. Motivul? Au mame bogate, spune ministrul Marian Sarbu, si nu au nevoie de acest ajutor.

La Ministerul Muncii, timpul curge altfel. Cele mai mari intarzieri pe acest drum birocratic, "absolut accidentale", ar inseamna cel mult doua luni: "Chiar si 60 de zile a durat pana cand familia a intrat in posesia banilor," este de parere ministrul muncii, Marian Sarbu.

E contrazis insa. Diana din Arad spune: "E revoltator! Ajungem muritori de foame. Mi s-a spus ca persoana care facea recalcularea si-a dat demisia si o sa primesc indemnizatia peste inca 2-3 luni."

In plus, functionarii, neinformati sau dezinteresati, au trecut sub tacere o alta schimbare extrem de importanta. Copiii mamelor cu indemnizatie de 85% nu vor mai primi de acum, deloc, alocatia de 200 de lei. Vestea este confirmata de Marian Sarbu care spune ca ministerul pe care il conduce a promovat si acest aspect atunci cand a intrat in vigoare legea.

In zeci de mesaje, mamicile privesc insa totul ca pe o noutate absoluta: "Abia acum se spune! 85% din media venitului meu reprezinta 2300 ron! Sunt oare eu prea bogata ca si copilul meu sa ia alocatia?," este de parere Elena.

Mamele sunt informate, tot in teren, ca se iau in calcul si lunile cu 600 de lei: "Mamicile insarcinate cu cel de-al 2 lea copil si care s-au intors la serviciu sunt nedreptatite!!! De ce nu se iau in calcul doar veniturile pe lunile lucrate? Va rog sa-l intrebati pe d-l ministru de ce?!? De ce se calculeaza venitul mediu pe ultimele 12 luni cu cei 600 lei?," spune Evelin.

VIDEO PROTVPLUS.RO