De frica scumpirilor, pensionarii isi fac rezerve de medicamente


Ultimul update: Luni 22 Octombrie 2012 06:58
Data publicarii: Luni 26 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Dupa ce si-au petrecut toata tineretea pe la cozi ca sa isi faca stocuri de alimente, pensionarii Romaniei isi fac la batranete stocuri de medicamente.


De teama ca peste o saptamana vor gasi pastile cu preturi marite in farmacii, bolnavii isi iau de pe acum dozele pentru urmatoarele doua luni.

In paralel, creste si numarul suferinzilor care si-au amanat tratamentele. Nu-si gasesc doctoriile pentru boli cronice. De teama scumpirilor anuntate de distribuitori, pacientii, in special cei in varsta, cer retete in avans.

In schimb, in farmaciile din Galati, si daca vor oamenii nu mai au ce cumpara. Aprovizionarea cu medicamente va fi reluata din 1 februarie, au promis distribuitorii.  

Dar, de atunci, preturile medicamentelor vor fi calculate de la un curs de 3,63  de lei pentru un euro, la unul de 4 lei.

Reprezentantii Colegiul Farmacistilor nu sunt la fel de optimisti. Ei spun ca abia din 1 aprilie este posibil sa intre in vigoare ordinul care sa reduca pretul de intrare in tara al medicamentelor.

Tags: medicamente,

E foarte posibil ca medicamentele sa se scumpeasca cu 10%!
Criza de medicamente! In spitale, bate vantul
Situatie disperata in farmacii. Pacientii primesc pastile cu portia
VIDEO PROTVPLUS.RO