De astazi, drumul spre mare e mai scump! Vezi aici cu cat!

Ultima actualizare: 18-10-2012 11:55

Tronsonul de autostrada de la Cernavoda la Fetesti poate fi traversat numai in schimbul unei taxe de pod care poate ajunge si pana la 68 de lei.

Cel mai putin vor plati cei care circula pe doua roti, pe motocicleta, pentru care taxa este de 7 lei.

Soferii autoturismelor vor achita cate 10 lei, autocarele si autobuzele 35 de lei, pentru ca taxa sa creasca pana la 68 de lei pentru autocamioanele cu patru axe.

Nu-i deloc legal acest tarif pentru traversarea Dunarii, tipa cel mai tare transportatorii.
 

"Nu este europeana, se suprapune cu rovineta. Podul este pe autostrada pentru care platim deja rovineta", a declarat Augustin Hagiu, presedinte Federatia Transportatorilor.

Gresit, insista autoritatile.

"Nu se suprapune cu rovineta pentrru ca este o taxa speciala. Podurile peste Dunare sunt obiective cu intretinere costisitoare", a spus la randul sau Dorina Tiron, director general Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale

Taxa se plateste la fiecare trecere si a fost reinstituita dupa ce a fost suspendata in 2007. La momentul acela, sefii de la Transporturi au decis ca soferii pot trece gratuit pe toata perioada lucrarilor de reparatie la infrastructura din zona.

Cu sau fara comentarii Autostrada Soarelui se termina dupa ce platim cu totii aceasta taxa. Ca sa ajungem in viteza pana la Constanta, mai avem de asteptat pana in 2011.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO