Curse anulate, vacante ratate. Compania low-cost Fly Romania a anulat 80% din curse si a stricat planurile a 6.000 de oameni

Dată publicare: 05-08-2014 18:35
Dată actualizare: 08-08-2014 07:12


Aproape 6.000 de romani s-au trezit cu planurile de vacanta naruite, dupa ce si-au cumparat bilete de avion de la compania low-cost Fly Romania. Operatorul aerian infiintat anul acesta si-a anulat peste 80% dintre curse.

Astfel, clientii au fost anuntati ca zborurile platite de ei catre Italia, Spania sau Turcia nu vor mai avea loc. Patronii isi cer scuze pentru situatia creata si recunosc ca dau banii inapoi cu intarziere pentru ca nu mai au resurse.

Elena a cumparat in aprilie, cu 850 de lei, 3 bilete pe ruta Bucuresti - Genova, cu plecare la inceputul lui august. Cu 16 zile inainte, compania a anuntat-o ca zborul se anuleaza.

"Am ales sa fac acum 4 luni plata, sa beneficiez de anumite tarife pe care le-as fi avut la momentul respectiv de la alte companii. Daca as fi facut plata acum 4 luni la alta companie, erau alte tarife decat sunt acum, in sezon de varf, cu 2 saptamani inainte de plecare", spune Elena Gruia.

Elena povesteste ca tot anul acesta, cand a plecat in Italia, cu alta cursa Fly Romania, a fost anuntata cu o zi inainte ca zborul de intoarcere a fost anulat.

Compania infiintata in aprilie oferea zboruri ieftine catre Barcelona, Antalya, Frankfurt sau Verona, printre altele. 9.400 de clienti si-au cumparat bilete, dar cei mai multi n-au mai plecat in calatorie.

La ANPC plangerile curg. Alexandru Dunca, presedinte ANPC: "De la inceputul anului, am primit 100 de reclamatii, iar in ultimele 15 zile, 60 de reclamatii prin care consumatorii reclamau anularea zborului".

Catalin Butu, patron Fly Romania: "Au fost anulate peste 80% din zboruri. Aceasta este realitatea, am ajuns in aceasta situatie. Am cerut scuze pasagerilor de cate ori am putut".

Catalin Butu este seful Fly Romania si da vina pe o firma din Danemarca pentru anularea zborurilor. "La inceputul lunii iunie, am intrat intr-un blocaj de plati cauzat de o problema tehnica cu procesatorul de plati online cu care aveam contract, de unde asteptam sa primim bani. Nu am primit", spune Catalin Butu.

Legea spune ca pasagerii au dreptul sa isi primeasca banii inapoi. Cel putin 3500 de clienti au de recuperat contravaloarea biletelor.

"Da, este adevarat ca pasagerii nu si-au primit banii dupa 14 zile, pot sa va spun ca isi vor primii banii. Exista un blocaj", a mai spus Catalin Butu.

Brandul Fly Romania apartine Necessair Consulting, al carui actionar este Gheorghe Butu. O societate cu raspundere limitata, cu birouruile intr-un bloc din centrul Capitalei. Avioanele apartin Ten Airways, companie detinuta de milionarul Ovidiu Tender. Ambii au participat in luna martie la evenimentul de lansare al Fly Romania. Citat de Mediafax, Ovidiu Tender sustine ca si compania sa are de recuperat 400.000 de euro de la Fly Romania.


VIDEO PROTVPLUS.RO