Cum petrec Craciunul in Romania Nadejda si Masa: "Ne permitem. Eu sunt director, ea e manager"
Duminica noapte, mii de rusi, ucraineni si moldoveni isi vor spune "Craciun Fericit" in pensiunile de la munte. Sunt turistii care au tinut sa isi petreaca sarbatorile de iarna pe stil vechi in Romania.
"La noi, cadourile se dau in seara de Revelion, dar nu ne suparam daca primim si astazi", au explicat turistele focoase traditia estica.
Cele care au venit neinsotite spera la un dar special: Mos Craciun sa le aduca... printul mult visat.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Nadejda si Masa din Chisinau, proprietarele unei agentii de mariaj de lux, au venit in Romania imediat dupa ce au vizitat piramidele din Egipt. Spun ca isi permit aceste deplasari dupa ce anul acesta au avut clienti pe alese.
Nadejda si Masa: "Ea este directorul, eu sunt manager. Avem agentia noastra. E bine aici, ne permite buzunarul. Cazarea este buna, preturile sunt normale, totul este super".
Si alti moldoveni, rusi sau ucraineni care au venit sa petreaca Craciunul pe stil vechi in Romania nu simt ca preturile pensiunilor de la noi le-au golit buzunarele.
Elena, Ucraina: "La voi este totul bine, e perfect. O mie de dolari am cheltuit probabil... ".
Cat despre sarbatoarea de duminica seara, traditia din est spune ca darurile se lasa sub brad in noaptea de Revelion. Doamnele si domnisoarele nu au insa nimic impotriva ca aceasta regula sa fie incalcata.
Iar Mos Craciun trebuie asteptat cu o masa care sa stea sa rupa de bunatati, o alta traditie pe care bucatarii romani se angajeaza sa o respecte.
Constantin Visan, bucatar: "400 de sarmale pregatite pentru turistii rusi si ucraineni... Piftie, cascaval afumat, legume proaspete si rosii umplute".
Plus muschi de porc, carnati afumati cu garnitura de cartofi taranesti, iar totul va fi stropit din plin cu bauturi: vin, votca, dar si tuica romaneasca.
Duminica seara turistii straini vor sarbatori din plin in pensiuni si hoteluri, spre bucuria proprietarilor. Gradul de ocupare a crescut pana spre 80 la suta.
Asa ca le-au pregatit rusilor, moldovenilor, ucrainenilor un program de divertisment complet, cu un foc de tabara, cete de colindatori si multa muzica. Pentru masa de sarbatoare bucatarii au stat toata ziua cu oalele incinse ca sa gateasca mancare traditionala.
Pe de alta parte, majoritatea romanilor care si-au prelungit vacanta de iarna pana duminica au plecat deja. Asa se face ca la pranz a fost aglomerat pe DN1. Cele mai multe probleme au fost la intrarea in statiunile Busteni si Azuga. Spre seara traficul a revenit la normal.