Cod galben de ninsoare in sud-vestul tarii si la munte!

Dată publicare: 26-12-2009 00:00
Dată actualizare: 06-05-2012 08:34


Cod galben

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben, informand ca duminica, intre orele 6.00 - 22.00, in sud-vestul tarii si in zona de munte va ninge, iar vantul va avea intensificari sustinute viscolind ninsoarea. Vor fi si conditii de formare a poleiului.


In regiunile sudice si sud-estice, precipitatiile vor fi sub forma de ploaie, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 25-30 de litri pe metrul patrat. 

Politia avertizeaza soferii asupra riscurilor in conditii de polei si ninsoare

Politia recomanda conducatorilor auto ca inainte de a pleca la drum sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, accesand pagina de internet a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - www.cnadnr.ro sau, pentru detalii, apeland numarul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarna).

Daca trec prin zonele afectate de ninsori, soferii sa pregateasca autovehiculele pentru circulatia pe timp de iarna si sa adapteze permanent viteza la conditiile meteo-rutiere (vizibilitate redusa, carosabil acoperit cu zapada, polei sau umed si viscol). De asemenea, este necesar sa se pastreze in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta.

Intrucat cele mai importante blocaje rutiere sunt, de regula, provocate de autotrenurile care patineaza, reamintim prevederea legala conform careia, conducerea autovehiculului cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone pe drumurile acoperite cu gheata, zapada sau polei, fara a avea montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate se sanctioneaza cu amenda de la 9 la 20 puncte (de la 540 la 1.200 lei), subliniaza Politia Romana.

Sursa: Pro TV

Tags: meteo,


VIDEO PROTVPLUS.RO