Ciorile ne-au invadat parcurile! Vezi cum le alunga primaria


Ultimul update: Luni 08 Octombrie 2012 23:41
Data publicarii: Luni 28 Septembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

O simfonie sinistra razbate mai nou prin tot centrul Capitalei. Din megafoanele instalate pe masinile Primariei se aud sunete stranii, menite sa alunge ciorile care si-au facut un obicei din a innopta in Cismigiu.

Sunt atat de multe si fac atata mizerie, incat cei de la salubritate nu mai reusesc sa curete aleile si bancile.

Stolul cu mii de inaripate intuneca cerul cand se apropie de Cismigiu. La panda stau agilii angajati ai Primariei, convinsi ca pasaretul si-a stabilit cartierul general in copacii cei mai falnici. Iar cum ciorile nu-s sperioase, intra in scena masina de facut zgomote. Problema este ca zgomotul e atat de strident pentru urechile oamenilor, incat nimeni nu indrazneste sa porneasca megafoanele noaptea. Nu de alta, dar ar face infarct toti locatarii din preajma Cismigiului.

Cu alte cuvinte, arma secreta a autoritatilor nu are niciun efect asupra ciorilor care se intorc seara de seara in dormitorul ultracentral. Pe lumina dispar, dar lasa in urma semne... cat se poate de clare.

In lipsa oricarei solutii reale, aceasta invazie ii pune serios la treaba pe angajatii parcului. Unde mai pui ca bancile ar trebui vopsite dupa atatea dusuri reci...

Responsabilii ar fi facut deja o cerere catre Ministerul Agriculturii sa le trimita vanatori, insa e totusi imposibil sa scoti pusca si sa tragi intr-o zona plina de oameni.

Specialistii sustin ca ciorile, de altfel niste pasari extrem de inteligente, cauta zonele cu arbori inalti, unde se simt protejate in timpul somnului. In plus, in Cismigiu ar fi atrase si de mancarea pe care o primesc pasarile exotice aduse pe lac.

Astfel sanse prea multe sa scapam nu avem, asa ca vom astepta sa se... plictisesca si sa isi schimbe singure locul.

Si la Bacau, parcul Cancicov este plin ciori.

Demolare cu scandal in parcul Cismigiu!
Marele targ al florilor in parcul Cismigiu!
VIDEO PROTVPLUS.RO