Cine sunt cei 11 copii romani de exceptie care au castigat 11 medalii la Olimpiada din Rusia


Ultimul update: Miercuri 24 Octombrie 2012 04:12
Data publicarii: Sambata 21 Iulie 2012 08:37
Categorie: Stiri Sociale
olimpic

Elevii romani au obtinut 11 medalii si doua premii speciale la cele patru probe (informatica, matematica, fizica si chimie) ale Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada 2012, informeaza Ministerul Educatiei.

La concursul desfasurat in Yakutsk (Republica Saka, Federatia Rusa), Romania a castigat patru medalii de aur, sase de argint si una de bronz, potrivit sursei citate.

La proba de chimie, Romania a castigat doua medalii de argint, prin Maria Adnana Leizeriuc (clasa a XI-a/Colegiul National "Petru Rares" din Suceava) si Cristian David Calin (clasa a X-a/Colegiul National "Costache Negruzzi" din Iasi), si una de bronz, prin Marius Constantin Stoian (clasa a X-a/Colegiul National "Gheorghe Vranceanu" din Bacau).

La matematica, palmaresul elevilor romani a fost urmatorul: medalie de aur si premiu special pentru cea mai buna solutie de rezolvare a unei probleme - Florina Toma (clasa a XI-a/Colegiul National din Iasi); cate o medalie de argint pentru Andreea Magalie (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), respectiv Stefan Gramatovici (clasa a X-a/Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti).

In cadrul probei de fizica, Ioan Ignat (clasa a IX-a/ Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta) a castigat o medalie de aur, iar Alex Mihai Kis (clasa a XI-a/Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti), o medalie de argint.

Mihai-Dan Gheorghe (clasa a IX-a) si Daniel Posdarascu (clasa a X-a), ambii elevi la Liceul International de Informatica din Bucuresti, au obtinut cate o medalie de aur la informatica, proba la care lui Rares Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita) i-a revenit o medalie de argint.

Olimpiada, aflata la a 18-a editie, s-a desfasurat in perioada 12-19 iulie, cu participarea a peste 150 de concurenti din Federatia Rusa, Bulgaria, Macedonia, Serbia si Romania.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO