Centrul de Diagnostic si Tratament "Dr.Victor Babes" are de sambata si spital cu peste 100 de paturi

Dată publicare: 24-11-2012 20:20
Dată actualizare: 27-11-2012 01:22


spital dr. victor babes

Centrul de Diagnostic si Tratament "Dr. Victor Babes" are in structura, incepand de sambata, si un spital cu peste 100 de paturi, in unitatea medicala fiind facute gratuit oamenilor nevoiasi, pana la sfarsitul anului, cate zece osteodensitometrii.

Extinderea Centrului de Diagnostic si Tratament Victor Babes a aparut din dorinta de a diversifica gama serviciilor spitalicesti oferite pacientilor, iar in noua cladire vor functiona o maternitate, sectii de cardiologie, gastroenterologie, nefro-urologie, recuperare neurologica si metabolica. Noua structura are 101 paturi, repartizate astfel: compartiment neurologie - zece paturi; compartiment gastroenterologie - 12 paturi; compartiment cardiologie - 14 paturi (din care patru paturi terapie intensiva); compartiment medicina interna - 16 paturi; compartiment de obstetrica si neonatologie (maternitate) - zece paturi; compartiment urologie - 14 paturi; compartiment pentru specialitati chirurgicale (chirurgie generala, urologie, chirurgie vasculara, ginecologie, O.R.L )- 25 de paturi, din care sapte paturi terapie intensiva.

Totodata, unitatea sanitara are un laborator modern, precum si Serviciul Imagistica .

Spitalul General a fost inaugurat, sambata, in prezenta Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.
Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a apreciat,cu acest prilej,ca orice asezamant medical este folositor in Romania in conditiile cresterii solicitarilor de asistenta medicala din partea populatiei, dar si a migratiei medicilor in cautarea de slujbe mai bine platite.

"Patriarhia Romana a declarat anul 2012 ca fiind Anul omagial al Slujbei Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor. Toate aceste sfintiri de centre medicale de diagnostic si tratament sau spitale sunt plasate in aceasta grija a Bisericii pentru ca omul sa simta iubirea milostiva a lui Hristos, doctorul sufletelor si al trupurilor", a spus PF Daniel.

Patriarhul BOR a adaugat ca foarte multe boli trupesti sunt rezultatul unor boli sufletesti si ca, de aceea, cooperarea dintre medic si preot in spitale este cu atat mai benefica.

Dupa slujba de binecuvantare, PF Daniel i-a inmanat directorului unitatii sanitare, profesor doctor Petru Calistru, extrem de emotionat, Diploma de Onoare "Sfantul Apostol Andrei", acesta spunand ca toate usile s-au deschis pentru realizarea acestui locas de asistenta medicala privata, complementara celei publice.

"In niciun caz nu este un adversar. Numai daca ne gandim la peste 350.000 de servicii acordate anul trecut si avem o crestere de 10-15 % anul acesta. Peste 90 % dintre acesti beneficiari ai serviciilor noastre sunt asigurati ai sistemului public, ramanand disponibile serviciile pentru ceilalti. Nu este lipsit de importanta sa spunem ca avem in derulare pana la Anul Nou servicii gratuite pentru toata lumea care doreste sa-si faca o osteodensitometrie, evident cu o programare, zece servicii pe zi si deja de cateva zile programul este ocupat. Grija noastra nu este altceva decat grija dumnezeiasca de a face fapte demne de profesia careia ii apartinem, profesie ignorata in ultimii ani", a declarat presedintele Fundatiei Victor Babes, profesor doctor Petru Calistru.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO