Cei cu mai multe case, obligati sa achite impozit dublu sau chiar triplu


Ultimul update: Marti 23 Octombrie 2012 08:41
Data publicarii: Vineri 18 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
casa

Persoanele care detin mai multe locuinte neinchiriate vor fi obligate sa achite, pana la 30 septembrie, "o taxa de solidaritate" la bugetul local, suplimentar impozitului pe proprietate, in cuantum cuprins intre 50% si 200% din impozit.

Statul vrea sa obtina 31 milioane lei anul acesta printr-o taxa de solidaritate ce va fi impusa proprietarilor de mai multe locuinte printr-o ordonanta de urgenta de modificare a Codului Fiscal.

Documentul, obtinut de Mediafax, prevede ca persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri cu destinatie de locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, datoreaza in acest an o taxa de solidaritate reprezentand 50% din impozitul anual pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, 100% din impozitul datorat pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si 200% din impozit pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu.

Taxa va trebui platita pana la 30 septembrie 2010 inclusiv, la bugetul local.

Noua taxare este justificata de Guvern prin necesitatea cresterii veniturilor bugetelor locale in contextul economic si financiar actual, estimandu-se ca astfel vor fi colectate inca 31 milioane lei in 2010.

In prezent, daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe case, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri este majorat cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua cladire, cu 75% pentru cea de-a treia cladire si cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

Sursa: Pro TV

Ziua si taxa: Impozitul pe proprietati creste, alocatia copiilor scade!
Impozitul minim pentru micii intreprinzatori ramane in vigoare!
Terenurile pe care sunt construite cladiri ar putea fi impozitate
VIDEO PROTVPLUS.RO