Cea mai inalta cladire din Bucuresti, un proiect mort din fasa

Dată publicare: 28-01-2009 00:00
Dată actualizare: 02-07-2012 01:13


Bucurestiul ar fi trebuit sa aiba o Cladire Diamant - o constructie spectaculoasa, gandita de Zaha Hadid, cunoscuta arhitecta din Marea Britanie, care a construit zeci de cladiri impresionante in lume.


Dar pana sa apuce primaria sa-si spuna parerea despre turnul de 60 de etaje, l-a "demolat" criza mondiala.

Am renuntat la proiect pentru ca a inceput criza, in plus autoritatile nu ar fi acceptat un astfel de turn in Bucuresti.
Paul Ionescu, reprezentant dezvoltator imobiliar
Se numeste Dorobanti Tower si trebuia sa fie gata pana in 2013. Zaha Hadid a proiectat un turn inalt de 200 de metri avand forma unui diamant. A fost gasit si un loc pentru cladire, intersectia strazii Eminescu cu Calea Dorobantilor. Anul trecut, proiectul a fost comandat si cumparat de un dezvoltator imobiliar.

Cladirea de 60 de etaje trebuia sa fie un hotel de 5 stele, ce s-ar fi intins pe 100.000 de metri patrati. Pe langa camerele de hotel, aici ar fi existat si apartamente de lux, un cazino si o zona comerciala.

Constructia unui turn oarecum similar cu Cladirea Diamant din Bucuresti, conceputa de Zaha Hadid, incepuse in capitala Poloniei, dar s-a oprit. Din cauza crizei.


VIDEO PROTVPLUS.RO