Cat de bine se descurca batranii cu tehnologia. Rezultatul surpriza al unui studiu facut la Brasov


Ultimul update: Sambata 01 August 2015 07:01
Data publicarii: Miercuri 29 Iulie 2015 12:49
Categorie: Stiri Sociale
tehnologie

Batranii se descurca in lumea tehnologiei high-tech la fel de bine ca adolescentii. Este concluzia unui studiu facut la Brasov, din fonduri europene, pe parcursul unui an.

Mai precis, 9 familii de pensionari au primit anul trecut aparatura de ultima generatie pentru bucatarie, comandata prin aplicatii IT. Nevoiti sa lucreze pe calculator si tableta, ca sa poata gati, bunicii s-au descurcat cu brio. Iar studiul a scos la iveala ca, avand astfel de apartura, pensionarii au mai mult timp pentru ei, sunt mai activi social si pot fi repede ajutati daca ajung in situatii limita.

De cand are bucatarie high-tech, Vasilica Marton si-a facut o gramada de prieteni. A schimbat cu ei retete pe internet si a starnit chiar invidia amicilor din strainatate care nu au cuptor, frigider, plita sau hota inteligenta.

Pe cat de greu le-a fost la inceput bunicilor sa gateasca ajutati de tableta, pe atat de simplu le pare totul acum.

Cele 9 bucatarii inteligente sunt parte a unui proiect stiintific coordonat de Universitatea din Parma, in Italia. Proiectul isi propune sa imbunatateasca viata batranilor cu ajutorul tehnologiei moderne. Concluzia studiului este ca pensionarii s-au adaptat foarte repede, ei si-au schimbat complet viata si gatesc mai sanatos.

Tehnologia din bucatarie permite monitorizarea bunastarii batranilor si interventia rapida in cazul celor care traiesc singuri si ajung in situatii limita.

Concluziile studiului vor fi folosite de companiile producatoare de aparatura electrocasnica pentru a-si adapta produsele la nevoile reale ale utilizatorilor.

Sursa: Pro TV

iLikeIT. Tehnologiile care tin loc de cameraman si ne permit sa ne filmam singuri chiar si cu drona
VIDEO PROTVPLUS.RO