Carnea de porc este regina meniurilor de Revelion. ”O friptură, ceva slăninuță"
Cei care nu petrec Revelionul acasă au ajuns deja la pensiunile și hotelurile rezervate, unde au fost primiți cu mese pline.
Carnea de porc este regina meniurilor, fie că o găsim în afumături și tocănițe delicioase, fie în rețete reinterpretate de bucătarii iscusiți din restaurantele cu pretenții.
Într-un complex termal din Băile Felix, turiştii s-au bucurat la prânz de o adevărată pomană a porcului. Pentru început s-au încolonat pofticioşi la sorici proaspăt pârlit.
Puţin mai încolo, într-un ceaun imens, fierbea la foc mic, o tocăniţă, specialitatea casei.
Turistă: ”O friptură, ceva slăninuță"
Toate merg de minune cu vin fiert. Pomana porcului de Revelion din Băile Felix e deja o tradiţie pentru oaspeţi.
Musafirii s-au instalat pentru Revelion şi la pensiunile din apropierea lacului Tarnița, judeţul Cluj. Aici tinerii se vor gospodări singuri în următoarele zile, dar gazdele i-au întâmpinat cu palincă de prune şi cu aperitive ardeleneşti afumate.
Dacă nu se vor descurca cu mâncarea, gazda le pune tinerilor la dispoziţie afumătoarea plină de cârnaţi,
Bogdan: "O să stăm patru zile şi proprietarul ne-a zis că ne dă în noaptea de Revelion o oală de sarmale şi o să ne ajute la pregătirea ceaunului."
Sătui de mâncărurile grele de Crăciun clienţii unui restaurant din Bran aleg preparate de porc reinterpretate.
Clienţii spun că nu se ridică de la masa ghiftuiţi, ci mai degrabă încântaţi de o experienţă culinară diferită.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!