Canicula intră în prelungiri!

Ultima actualizare: 29-05-2012 02:50
Canicula

După două zile de foc în sudul României, meteorologii au anunţat că o să ne topim de căldură şi duminică.

Codul galben de caniculă a fost prelungit până în această după-amiază pentru nouă judeţe din sudul şi estul ţării şi municipiul Bucureşti. Temperaturile vor urca frecvent până la 37 de grade Celsius, iar medicii ne recomandă să umblăm cât mai puţin posibil prin soare, mai ales dacă ne ştim bolnavi.

Vezi aici cum te poţi proteja de caniculă! 

În Mehedinţi, un tânăr de 31 de ani, bolnav de epilepsie, a ieşit la plimbare chiar la amiază, când soarele dogorea mai tare. A făcut câţiva paşi, apoi s-a prăbuşit.

Tot la spital a ajuns şi o femeie de 29 de ani din Galaţi, însărcinată în luna a opta. Când asfaltul se topea la 50 de grade, a ieşit împreună cu soţul la cumpărături.

La Bucureşti, meteorologii prognozează 37 de grade la umbră. Asta înseamnă că, la soare şi în intersecţiile aglomerate, mercurul termometrelor va sări de 45. Unii se adăpostesc pe unde pot, alţii trebuie să iasă la muncă.

Românii vor mai îndura doar azi canicula, urmând ca de luni mercurul termometrelor să se oprească la valori mult mai suportabile. În Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania, instabilitatea s-a accentuat şi sunt semne de ploaie. Sunt posibile averse, descărcări electrice, vijelii şi chiar şi căderi de grindină.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO