Canicula a omorat inca doi oameni. Alti 150 au lesinat in strada

Dată publicare: 13-08-2010 00:00
Dată actualizare: 08-11-2012 10:16


Canicula a mai facut doua victime, doi barbati, din Iasi si Vaslui, descoperiti fara suflare pe strada. Cu siguranta a fost cea mai fierbinte zi si pentru cei de la serviciul de ambulanta, care au alergat spre nu mai putin de 6.500 de apeluri.

150 de oameni si-au pierdut cunostinta pe trotuarele incinse.

Atentionarea meteorologica, de care ar fi trebuit sa scapam sambata, se prelungeste pana in data de 16 august, adica luni.

Ne asteapta un weekend la fel de torid ca ziua de vineri in care temperaturile vor depasi 37 de grade la umbra, iar indicele de confort termic va urca mult peste pragul critic de 80 de unitati.

Au mai venit peste noi valuri de canicula, insa niciunul nu a tinut atat de mult, spun meteorologii.

Medicii ii roaga pe cei care stiu ca sunt sensibili sa ramana in casa intre orele 11 si 17, sa se hidrateze si sa consume multe legume si fructe. In plus, camerele in care stau sa fie ventilate astfel incat sa evite orice complicatii care i-ar putea aduce la urgenta.

Vineri, cazurile aparute au fost dintre cele mai grave. Cele 38 de grade la umbra i-au fost fatale unui barbat de 65 de ani din Iasi. Un trecator l-a zarit prabusit pe trotuar, iar medicii pe care i-a alertat au spus ca nu mai au cu ce sa-l ajute. Inima omului, bolnav de cancer, a cedat.

Si medicii din Vaslui s-au confruntat cu primul deces pus pe seama caniculei. Un barbat de 62 de ani, descoperit pe marginea unui drum, a fost adus la urgente in coma de gradul 4, deja in hipertermie. Nu mai era nimic de facut.

Zi plina si pentru angajatii serviciului de ambulanta din Bucuresti, care n-au mai stiut cum sa se imparta. La ora 11, termometrele indicau deja 37 de grade, iar oamenii clacau unul dupa altul. Una dintre victime: o fetita de 6 ani.

Numai in Capitala, 84 de persoane si-au pierdut cunostinta pe strada, acasa ori la munca. Este si cazul unei tinere de 25 de ani, care a fost adusa pe brate de colegi pana la salvare.

Ploiesti, 41 de grade la soare. Pe o astfel de temperatura, o batrana a simtit ca o lasa puterile in timp ce mergea la medic. S-a intins pe o banca in parc si a asteptat ajutoare.

18 pacienti au fost ridicati de pe asfaltul fierbinte si la Galati, in jurul pranzului, cand era arsita mai mare.


VIDEO PROTVPLUS.RO