Atentie! Ultravioletele ne vor pune mari probleme in urmatoarele doua zile

Ultima actualizare: 15-06-2012 07:52

UPDATE: Joi, expertii au colorat toata harta Romaniei in portocaliu, semn ca nivelul radiatiilor este mare si ar trebui sa ne ferim cat putem de soarele puternic.

Reporterii ProTV au masurat cu ajutorul unui aparat special valoarea radiatiilor ultraviolete in Bucuresti si au aflat de la specialisti cum ne putem proteja.

Potrivit specialistilor, expunerea indelungata la o radiatie de peste 3 microwati pe centimetru patrat este deja periculoasa.

Atentie! In miezul zilei, radiatii ultraviolete sunt si la umbra, insa nu la un nivel primejdios.

La mare, radiatiile au fost si mai puternice. Totusi, medicii nu i-au putut convinge pe romani sa plece de pe plaja.

Potrivit meterologilor, sudul tarii s-a copt astazi si la 36 de grade. La Bucuresti au fost 34.

Si vineri vom avea vreme caniculara, vor fi 36 de grade in vest, sud si est, iar dupa-amiaza indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80 in zonele de campie.

Nu scapam nici de radiatia ultravioleta, care in timpul amiezii va fi mare, spun specialistii, adica indicele se va situa intre 6 si 8 unitati.

In Capitala au fost activate masurile de canicula. Fantanile arteziene vor functiona tot timpul, la dispozitia oamenilor vor fi 300 de farmacii unde acestia se pot racori, toate fiind dotate cu aer conditionat si apa.

Vor fi instalate corturi si puncte de prim ajutor in Bucuresti, iar oamenii vor putea sa apeleze la mai multe linii de telefon, la primarii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO