Bucurestiul,pe locul 39 in topul mondial al costurilor spatiilor comerciale

30-03-2011 00:26


Apartament

Bucurestiul a urcat pe pozitia 39, in topul celor mai scumpe 53 de orase din lume in functie de costurile de ocupare a spatiilor industriale, desi chiriile s-au mentinut in 2010, pentru al doilea an consecutiv, la nivelul de 48 euro/mp/an.

La finele lui 2010, costurile anuale de ocupare a spatiilor industriale din Bucuresti, incluzand chiria si cheltuieli cu diverse servicii, se ridicau la 57 de euro pe metru patrat, din care 48 de euro reprezenta costul de inchiriere, se arata in studiul Spatii Industriale 2011, realizat de compania de consultanta imobiliara.

Nivelul costului de ocupare si al chiriei s-au mentinut la nivelul de la sfarsitul anului 2009, in conditiile in care costul se ridica la 60 de euro in 2008.

"Chiriile au ramas neschimbate in Romania, in conditiile in care piata spatiilor industriale este oglinda economiei locale, unde conditiile dificile s-au mentinut pe intreg anul trecut. Chiar daca nivelul chiriilor s-a mentinut constant, pachetele de facilitati oferite de dezvoltatori pentru a atrage chiriasi sunt din ce in ce mai semnificative", se arata in studiul Cushman.

Autorii studiului previzioneaza si pentru 2011 chirii constante pe acest segment, in conditiile in care cererea se va mentine redusa, avand in vedere ca economia nu va reusi sa-si revina in totalitate. La nivel global, recesiunea, desi aproape de final, a continuat sa aiba impact asupra pietei spatiilor industriale, astfel ca nivelul chiriei s-a diminuat cu peste 1%.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO