Bataie pe locurile la magistratura: 1.500 de candidati pe 110 posturi


Ultimul update: Luni 29 Octombrie 2012 16:19
Data publicarii: Duminica 21 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Proces

Peste 1.500 de candidati participa astazi la concursul de admitere in magistratura, organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru ocuparea a 60 de posturi de judecator si a 50 de posturi de procuror.

La concurs s-au inscris 1.624 de candidati, din care 1.541 indeplinesc conditiile pentru a participa la examen, a informat CSM.

Potrivit dispozitiilor legale pot fi numiti in magistratura, pe baza de concurs, fostii judecatori si procurori care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, avocatii, notarii, asistentii judiciari, consilierii juridici, personalul de probatiune cu studii superioare juridice, ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice.

Examinarea candidatilor se va face prin sustinerea unei probe tip grila de verificare a cunostintelor teoretice si practice, la drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal si organizarea judiciara si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, informeaza Mediafax.

Sursa: Pro TV

Tags: concursuri,

Doar 72 de candidati din 3000 au trecut examenul de intrare in magistratura
CSM nu-l vrea pe fostul procuror Dan Voinea din nou in magistratura
VIDEO PROTVPLUS.RO