Avocații, judecătorii și procurorii ies în stradă ... să alerge. ”Legal Half Marathon”, prima ediție

Ultima actualizare: 18-09-2021 17:45
maraton
Facebook/legalrun.ro

Avocații, judecătorii și procurorii ies în stradă în 10 octombrie 2021 să alerge pentru cauze umanitare dedicate copiilor și tinerilor.

Înscrierile pentru ”Legal Half Marathon”, prima competiție sportivă organizată de lumea justiției din România, sunt deschise tuturor iubitorilor de mișcare, se arată într-un comunicat.

Astfel, maratonul are loc duminică, 10 octombrie 2021 de la ora 09:00, cu startul din fața Tribunalului București.

Evenimentul, desfășurat sub sloganul „Echilibru, în mișcare”, este organizat în parteneriat cu Baroul București și își propune să adune la start participanți din domeniul justiției: judecători, procurori, executori judecătorești, notari, avocați, juriști, dar și iubitori de sport în general.

Competiția va cuprinde patru probe: semi-maraton, semi-maraton ștafetă, cursa de 10,5 km, și cursa populară de 3 km, organizate pentru cele două categorii principale de alergători: a profesiilor juridice și categoria open, destinată tuturor. De asemenea, vor fi organizate și competiții pentru copii. Pentru mai multe detalii și înscrieri: www.legalrun.ro.

Legal Half Marathon susține cauze umanitare dedicate copiilor și tinerilor aflați în situații vulnerabile. O parte din fondurile strânse din înscrieri și donațiile vor susține proiecte dedicate tinerilor și copiilor aflați în situații vulnerabile.

“Viata in lumea juridica este adeseori stresantă si inevitabil conflictuală. Într-un proces este imposibil ca toate părțile implicate, avocati, judecatori, procurori, să aibă același scop și aceleași interese. Noi va invitam sa avem măcar o data pe an, cu toții, obiective comune: să alergăm pentru sănătatea noastră și să încercăm să-i ajutăm pe cei care au nevoie de sprijinul nostru, copii și tinerii aflați în situații vulnerabile.” - spune Cristian Duțescu - avocat și coorganizator Legal Half Marathon, conform sursei citate.

Anul acesta se va alerga pentru mai multe cauze umanitare printre care „Loc de Bine”, proiectul Asociației Zi de Bine fondată de Melania Medeleanu, care creează camere de audiere pentru minori alături de Asociația Victimelor Infracțiunilor Sexuale.

“A trecut mai bine de jumătate de an de când am făcut cele 3 camere de audiere pentru minori, la Vâlcea, Vrancea și Constanța și rezultatele încep să apară: sunt instrumente mai multe și mai eficiente pentru aflarea adevărului iar copiii nu mai sunt supuși retraumatizării prin audiere multiplă. Legal Half Marathon nu e doar o competitie sportiva ci și o dovadă de susținere din partea reprezentanților justitiei, pentru un astfel de proiect.” - spune și Melania Medeleanu.

Donații se pot face aici.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!