Autoritatile au facut inventarul copacilor in Capitala. De cat spatiu verde dispun bucurestenii

Dată publicare: 24-06-2011 19:08
Dată actualizare: 14-09-2012 04:42


Un pont pentru romanticii incurabili. Copacii din Bucuresti au fost numarati unul cate unul, asa ca il puteti alege usor pe cel sub care sa va cereti iubita de nevasta.

Printr-o reglementare europeana autoritatile au obligatia sa faca inventarul spatiilor verzi, asa ca s-au conformat.

Tehnologia moderna schimba tot. Inainte daca doreati sa jucati fotbal ieseati pe maidan. Acum puteti face asta si din fata computerului. Tot de pe net aflam foarte usor si care ar fi arborele potrivit pentru o intalnire sub clar de luna.

Il cautati online si inainte sa ajungeti la intalnire stiti totul despre el.

Pe o asemenea canicula e bine de stat in parc la umbra. Dar ce copac ofera aceasta umbra ? De pe Internet puteti afla ca aceasta senzatie placuta vine de la un dud negru, inalt de 6 metri, care are numarul de identificare 74.004. La fel ca el, toti ceilalti arbori din Bucuresti apar in Cadastrul verde al Capitalei.

Oficial, Capitala are un 1.717. 339 de arbori. Fiecare a fost masurat, identificat, iar autoritatile stiu din ce specie este si mai ales cat de bine a fost ingrijit. In afara de copaci au fost masurate cu grija toate spatiile verzi. Avem peste 4.500 de hectare, de la scuaruri stradale si pana la parcuri sau paduri.

Conform raportului, bucurestenii dispun de 23 de metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor, cu trei metri sub normele europene. Asta inseamna ca in urmatorii doi ani primaria trebuie sa inverzeasca inca 543 de hectare.

Tags: spatii verzi,


VIDEO PROTVPLUS.RO