ATENTIE! 62% din medicamentele cumparate de pe internet sunt contrafacute

Ultima actualizare: 07-11-2012 21:34

Promit sanatatea, dar pot aduce probleme mult mai grave decat cele pe care vrem sa le tratam. Acesta este efectul medicamentelor contrafacute care se vand pe internet, atentioneaza autoritatile medicale.

Asta in conditiile in care o noua cercetare arata ca unul din cinci europeni isi cumpara doctorii fara reteta, de unde apuca. Din lipsa de timp si pentru ca sunt mai ieftine ca la farmacie.

Un domn, care pretindea, in decembrie 2009, ca vinde vaccinul impotriva gripei AH1N1 s-a ales cu dosar penal. Anuntati de reporterii Pro TV, politistii i-au organizat un flagrant si au descoperit ca suspectul comercializa, in sticlute, ser fiziologic.

Dar cu o floare nu se face primavara, pentru ca site-urile sunt pline de anunturi prin care sunt scoase la vanzare produse de calitate indolielnica. Potrivit analizelor facute de europeni, 62% dintre medicamentele cumparate online sunt contrafacute sau nu respecta normele cerute de lege.

CE CUMPARA OAMENII DE PE INTERNET ?

45% MEDICAMENTE PENTRU SLABIT
35% REMEDII IMPOTRIVA GRIPEI
25% MEDICAMENTE IMPOTRIVA PROBLEMELOR ERECTILE
19% MEDICAMENTE PENTRU RENUNTAREA LA FUMAT
19 % MEDICAMENTE IMPOTRIVA DURERII

De altfel, europenii dau peste 10 miliarde euro pe an pe medicamente contrafacute, dupa cum arata un studiu recent.

Potrivit unui raport al Uniunii Europene, cele mai multe medicamente contrafacute descoperite in 2008 proveneau din India. De altfel, in doua luni, in vamile Uniunii au fost confisate 34 de milioane de tablete false. In 2009, in Romania politistii au intocmit cateva dosare penale unor indivizi, sub acuzatia de contrafacere de produse farmaceutice pentru tratarea disfunctiilor erectile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO