Armistitiu in razboiul medicamentelor!


Ultimul update: Joi 05 Iulie 2012 06:04
Data publicarii: Luni 27 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Ministrul Sanatatii a cedat in lupta cu importatorii si distribuitorii, si a acceptat pentru doua luni recalcularea preturilor, in cazul medicamentelor aduse din strainatate.


Ministrul Sanatatii a lasat de la el, dar nu a semnat ordinul. Asta inseamna ca livrarile nu vor fi reluate pana cand acest ordin de recalculare nu va fi oficial. Daca marti ministrul isi da acordul in scris, distribuitorii spun ca vineri farmaciile vor avea rafturile pline.

Conform documentului in cauza, Eugen Nicolaescu a acceptat recalcularea preturilor la medicamentele din import la 3,63 de lei pentru un euro, cu 31 de bani mai mult fata de nivelul stabilit in 2007.

Cu toate acestea, in unele farmacii stocurile de medicamente pentru bolnavii cronici s-au terminat. De exemplu, nu mai sunt pastile pentru tratarea epilepsiei, a diabetului, a cancerului si a celor care sufera de tulburari psihice. 

Desi va fi semnat documentul, distribuitorii spun ca ordinul este valabil pana la 31 decembrie. Cu alte cuvinte, peste doua luni poate reincepe nebunia daca moneda nationala se devalorizeaza din nou in raport cu euro.


Din 2009, medicii de familie vor avea plafon pentru retele compensate
Avertisment: medicamentele luate dupa ureche dauneaza grav sanatatii!
Raman spitalele fara pastile si solutii injectabile!
VIDEO PROTVPLUS.RO