Anul acesta se poarta vacanta la Marea Adriatica si sejurul in Gran Canaria

Dată publicare: 20-03-2009 00:00
Dată actualizare: 20-05-2012 06:18


Daca tot am aflat ca agentiile de turism fac reduceri si de 30%, ori vor sa ne vanda vacante in rate, acum ar trebui sa ne hotaram si unde ne-ar placea sa mergem in concediu.

Iar, daca v-ati saturat deja de clasicele destinatii ca Bulgaria sau Turcia si nici nu va permiteti o insula exotica, aveti o noua varianta. O vacanta la Marea Adriatica, in statiuni ca Duress din Albania sau Kotor din Muntenegru, unde gasiti si munte si mare. Exista insa si inconveniente.

Dar, un sejur intr-un hotel de doua stele nu costa mai mult de 150 de euro de persoana.

La polul opus, agentiile trag tare cu vacantele exotice. Iar ca o premiera exista si un sejur in Gran Canaria. Preturile pornesc de la 700 de euro la un hotel de patru stele si ajung pana la 2.000 de euro.

Nu putem totusi sa negam ca ne asteapta un an greu. Cu siguranta, in vara aceasta multi vor renunta la excursiile in strainatate pentru cateva zile de odihna in tara. Pot alege intre o statiune balneara, o pensiune rurala din Bucovina sau obisnuitul litoral, mai ales ca si romanii au taiat 10% din pretentii, fata de anul trecut.

Sapte nopti la Baile Tusnad costa cam 560 de lei, iar cazarea pe noapte in Eforie Sud la un hotel de 3 stele in jur de 39 de lei.

Tags: turism,


VIDEO PROTVPLUS.RO