Angajatii model ai MAI. Cine sunt cainii Jandarmeriei din Bistrita, antrenati sa faca fata celor mai dificile misiuni

12-02-2016 08:03

Nu se plang niciodata de conditiile grele de munca, nu primesc salariu si, totusi, sunt angajatii model ai Ministerului de Interne. Vorbim despre cainii Jandarmeriei din Bistrita, care fac fata celor mai dificile misiuni.

Sunt special pregatiti pentru a gasi hoti sau persoane disparute. Dar au nevoie de antrenamente zilnice. Linda, pregatita pentru misiuni de cautare, este cel mai tanar membru al Jandarmeriei din Bistrita. Indrumatorul ei a supus-o unei noi provocari si a trimis-o in padure sa gaseasca o persoana ratacita. In doar cateva minute, si-a dus sarcina la bun sfarsit.

Plutonier major Eliade Olteanu: "Modul de semnalare la victima se face in 2 feluri prin latrat sau prin conducerea conductorului la victima. A venit mi-a aratat unde-i victima."

Sasha ia parte la alt gen de operatiuni. Are mirosul foarte bine dezvoltat si este energica din cale afara. Asa ca ajuta la prinderea infractorilor.

Plutonier Eugen Stan: "Toate trebuia sa le facem noi daca nu: sa fugi dupa infractor, sa prinzi infractorul... Asa ai un ajutor... Te ajuta cainele!"

Zara este cea mai in varsta catelusa de la Jandarmeria Bistrita. De 4 ani si jumatate participa la misiuni, dar inca nu se da batuta.

Plutonier Paul Gabor: "E un caine foarte devotat mie, cu adevarat, ma bazez, in fiecare zi, in misiuni oriunde as merge. Vreau sa o tin langa mine cat traieste. Daca nu aici, acasa..."

Cei patru caini de la Jandarmeria Bistrita au facut scoala la Centrul Chinologic din Sibiu. Insa, pentru a fi in forma, au nevoie de antrenamente intense si lucreaza in fiecare zi cate cinci ore.


VIDEO PROTVPLUS.RO