Anchetă la Bistrița, după ce două minore din centre de plasament au rămas însărcinate

25-03-2019 16:43


E anchetă la două centre de plasament din Bistriţa Năsăud, după ce două adolescente de 16 ani au rămas însărcinate.

Adolescentele trăiesc de câţiva ani în grija statului şi după naştere vor fi mutate, împreună cu bebeluşii, în alte centre. Deocamdată, doar una dintre fete a mărturisit că tatăl copilului este un minor, care nu locuieşte în centrul de plasament.

La Centrul de ocrotire a minorilor din Beclean sunt 100 de copii în grija statului. Locuiesc într-un bloc cu mai multe apartamente amenajate special pentru ei. Deşi teoretic supraveghetorii nu ar trebui să îi scape din ochi, zilele trecute o adolescentă a anunţat că este însărcinată în trei luni.

Imediat s-a declanşat o anchetă, pentru că nu se ştie cine este partenerul ei.

Sânziana Săsărman, directorul centrului: "Noi avem apartament cu 4 şi 5 camere. Pe timp de noapte sta câte un educator cu ei. Nu este posibil să se fi întâmplat la noi în centru treaba asta. Fetele stau separat, băieţii stau separat."

Cei din conducerea centrului bănuiesc că tânăra ar fi avut un partener din afara centrului. Apoi, au aflat de un al doilea caz, la Centrul de ocrotire din localitatea Teaca. Aici, dintre cei 24 de copii îngrijiţi în două case de tip famililal, o adolescentă a declarat că este însărcinată în şase luni.

Crina Andreica, director adunct DGAPC Bistriţa Năsăud: 
”Beneficiază de consiliere psihologică şi consultaţii medicale de specialitate şi voi fi internate de serivciile centrului maternal. Sunt supravegheate de personal de specialitate, de educatori, iar acestea sunt două cazuri izolate. Nu ştiu ce s-a întâmplat...”

Nacu Horaţiu,  director Centrul de Plasament Teaca: ”Și-a manifestat dorinţa de a păstra copilul. Nu discutăm de intreruperera sarcinii.”

Direcţia pentru Protecţia copilului din Bistriţa face anchete în ambele centre. După naştere, tinerele vor fi mutate împreună cu bebeluşii în alte centre.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO