Alti 3000 de ingineri au intrat pe piata muncii din Capitala

17-07-2010 00:00


absolventi

Mii de studenti din Bucuresti au imbracat robele de absolventi, insa entuziasmul lor este tot mai retinut la gandul ca in Romania, desi au carte, risca sa ajunga muritori de foame.

De sambata, 3.000 de ingineri au intrat oficial pe piata muncii. Toti viseaza la un post in strainatate, iar sefii de promotie cred ca notele de zece pentru care au invatat din greu ar trebui recompensate ca sa ramana in tara.

Din fericire pentru studentii celor 13 facultati din Politehnica, ofertele au venit inainte sa isi arunce toca de pe cap.

"Noi inca avem nevoie de oameni tineri pe care sa-i formam in mod deosebit in domeniul ingineriei, pentru ca vedeti, ne creste capacitatea",  adeclarat Constantin Stroe, vicepresedinte Dacia.

"Sigur vom avea nevoie de oameni care sa lucreze la aceste doua proiecte cand vor fi finalizate, absolventii Politehnicii sunt din acest punct de vedere interesanti pentru Petrom", a mai spus Razvan Nicolescu, reprezentant Petrom.

Deocamdata realitatea este alta. Aproape 20% dintre cei 115.000 de absolventi de studii superioare de anul trecut s-au inscris in evidentele Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru ca nu au reusit sa-si gaseasca un job dupa ce au primit diplomele. Asa ca ei sunt somerii nostri de lux. 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO