Alarma in Romania pentru o boala cumplita: gripa porcina la om!


Ultimul update: Vineri 19 Octombrie 2012 11:20
Data publicarii: Duminica 26 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

80 de oameni au murit deja in Mexic din cauza acestei boli. Toate retelele de epidemiologie si boli infectioase au fost alertate, dupa o videoconferinta la care au participat specialisti din tara noastra si reprezentanti ai forurilor europene.

Incepand de luni, toate cazurile de gripa vor fi internate, iar in aeroporturi vor fi amplasate puncte medicale.

Anuntul a fost facut duminica de catre Ministerul Sanatatii, care a spus clar ca gripa porcina prezinta un risc mult mai mare asupra omului decat cea aviara. Tocmai de aceea si in Romania vor fi luate masuri stricte pentru protejarea populatiei.

Cei care acuza febra sau alte stari specifice gripei vor fi internati, iar pentru rezultate sigure medicii vor trimite probele recoltate la Institutul Cantacuzino.

Nu trebuie sa uitam ca romanii circula des in afara tarii, iar gripa a trecut granitele Mexicului. Asa ca fiecare pasager va primi de luni in avion un chestionar privind starea de sanatate, punandu-se accent pe stari febrile.

Si cei de la Autoritatea Sanitar Veterinara vor incepe o campanie de informare pentru crescatorii de porci privind vaccinarea animalelor, cu toate ca deocamdata in Romania nu exista nici o suspiciune de contaminare cu virusul gripei porcine.

 

Salvia si inul, in atentia ministerului sanatatii! Plante halucinogene!
Curatenia dauneaza grav sanatatii! O spun chiar medicii
Chiar daca suntem asigurati, Ministerul Sanatatii ne pune la plata!
VIDEO PROTVPLUS.RO