Numarul cazurilor de gripa AH1N1 confirmate in Romania a ajuns la 33

Dată publicare: 30-06-2009 00:00
Dată actualizare: 27-03-2012 04:31


Este alerta la Iasi, unde a fost confirmata prezenta temutului virus al noii gripe, AH1N1, la sapte adolescenti, numai in ultimele 24 de ore.

 

Sase dintre ei sunt din Marea Britanie. Ei au sosit in oras de o saptamana si au intrat in contact cu mai multi copii de la un centru de plasament. Intre timp, si la Bucuresti a fost confirmat dimineata un alt caz, asa ca numarul persoanelor din tara noastra infectate cu acest virus a ajuns la 33.

Sase pacienti englezi si o fetita romanca de 14 ani sunt acum internati intr-un salon amenajat special pentru astfel de cazuri, la spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

Ceilalti elevi si profesori din Marea Britanie au fost izolati in caminul liceului, unde ar fi trebuit sa faca ore de practica, in cadrul unui schimb de experienta.

Odata cu ei sunt izolati si 26 de copii romani din centrul de plasament. Un medic vine si le ia temperatura la fiecare doua ore, iar regulile de igiena sunt foarte stricte.

Medicii sunt ingrijorati, pentru ca numarul celor care au intrat in contact cu bolnavii este foarte mare.

Specialistii se tem ca si alte persoane au fost contaminate cu virusul AH1N1, dar probabil in cazul lor nu s-a declansat inca boala.

Imediat dupa sosirea la Iasi, tinerii englezi au participat la o petrecere de bun venit alaturi de colegii lor din liceul iesean. Toti cei cu care au intrat in contact sunt supravegheati.

Tags: gripa noua, ah1n1,


VIDEO PROTVPLUS.RO