Afla ce trebuie sa faci ca sa te aperi de schimbarile bruste de temperatura

Dată publicare: 15-06-2010 00:00
Dată actualizare: 03-11-2012 18:32


Nu ignorati schimbarile bruste de temperatura, ne avertizeaza medicii. Nici pe cele de la natura cand ploile iau locul arsitei, nici pe cele provocate de noi. Acum se imbolnavesc cei mai multi oameni din cauza instalatiilor de aer conditionat.

Majoritatea fac greseala sa treaca brusc dintr-o incapere racoroasa afara in "sauna".

Schimbarile de temperatura sunt resimtite din plin in special noaptea. Corpul fiecaruia dintre noi are de suferit. Cei care stau mult in aer conditionat la serviciu, acasa sau in masina si ies in caldura risca sa faca pneumonie.

Parintii gresesc cand inchid usa de la camera celor mici dar vor frig in restul casei. Copiii vor trece in cativa pasi de la 30 la 20 de grade.

O alta greseala este necuratarea aparatelor de aer conditionat. Nu este suficient sa schimbati filtrele. In radiatoare, de la alternanta cald-frig, se face umezeala, mediu propice pentru bacterii si mucegai care vor ajunge direct in plamanii nostri. De aici, rinite si multe afectiuni ale aparatului respirator.

Si instalatiile din masina ne pot face rau daca nu suntem atenti. Diferenta mare de temperatura provoaca bronsite, febra si sinuzite.

Si in cladirile de birouri unde instalatia nu este montata bine, angajatii au mari probleme. Ventilatoare puternice duc prin tubulatura cu deschidere mare un val de aer rece direct in spatele si in ceafa celor care stau si cate opt ore la calculator.

Tags: canicula,


VIDEO PROTVPLUS.RO