Absurd! Vrea sa-i salveze viata fiicei, dar legile din Romania o impiedica!

13-11-2009 00:00

O lege stramba impiedica o biata femeie sa isi traiasca viata la fel ca noi ceilalti. Este grav bolnava si are nevoie de un rinichi ca de aer.

Intr-un salon de la Fundeni, Natalia Diaconescu traieste o adevarata drama. A fost diagnosticata acum un an cu insuficienta renala cronica. Medicii i-au spus femeii ca are doua optiuni: o viata pe dializa sau un transplant. Cum mama este compatibila cu ea, a venit intr-un suflet din Republica Moldova sa isi salveze fata.

Asadar, s-a gasit donatorul, in persoana mamei sale, numai ca aceasta nu este cetatean roman si ar trebui sa plateasca 10.000 de euro pentru operatie.

Pentru ca nu dispune de acesti bani, bolnava fie ramane pe dializa, fie trece pe lista de asteptare pentru un rinichi de la un donator aflat in moarte cerebrala.

Intre timp, mama ei poate aplica pentru cetatenia romana, care insa, din pacate, nu se acorda in regim de urgenta. Asa ca procedurile ar putea dura 1 an de zile, in cel mai fericit caz.

Bolnava, in varsta de 40 de ani, spune ca e absurd ce i se intampla. Asta pentru ca ea are cetatenie din 1995, e casatorita cu un roman si amandoi platesc asigurari, de care pana acum n-au avut nevoie. Iar acum mama ei este singura care-o poate salva.

Cei de la Agentia Nationala de Transplant sunt de neclintit. Din punctul lor de vedere, sunt doi pacienti, cu doua fise medicale diferite. Mama, care este cetatean strain, trebuie sa isi achite din buzunar spitalizarea si operatia.


VIDEO PROTVPLUS.RO