A nins de-ajuns cat sa scoata autoritatile la treaba!


Ultimul update: Marti 16 Octombrie 2012 07:23
Data publicarii: Duminica 03 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Dupa doua zile cu ploaie, desi aveau avertizare meteo, reprezentantii firmelor care asigura deszapezirea sperau sa mai aiba o zi relaxanta.


N-a fost asa, ninsoarea a inceput chiar si in zonele unde nu era cod galben. Si, desi zapada nu s-a prins, exista riscul formarii de polei la noapte pe toate drumurile importante. In Capitala, desi edilii n-au prea avut cu ce sa se lupte, au scos preventiv artileria grea.
 

In Bihor, nu zapada, ci inghetul i-a speriat pe soferi. Cum asfaltul parea de sticla, cei care au pornit la drum dimineata au fost extrem de precauti. Utilajele si-au facut aparitia abia pe la pranz.

Si la Pitesti zapada s-a asezat confortabil pe carosabil, asa ca pe autostrada putini au riscat sa circule cu mai mult de 70 la ora.

Patite, autoritatile din Bucuresti erau in garda inca de sambata noapte. N-a fost cazul, pentru ca zapada s-a topit repede. Si totusi, in sectorul doi avem o masura fara precedent. Pe timp de zi, in toate intersectiile mari au fost amplasate utilaje de deszapezire sau cisterne pline cu material antiderapant. Stau in stand-by ca, daca ingheata, sa actioneze mai repede.

Sa nu uitam ca duminica noapte ar putea sa se formeze polei, iar asta inseamna ca daca nu curata nimeni drumul luni, cand incep scolile si se intorc toti la serviciu, ar putea sa fie dezastru.

 

Tags: meteo,

In 2010 vom indura cele mai ridicate temperaturi din ultimii 160 de ani!
Avertizare cod galben de ninsori! La usa pandesc si inundatiile
VIDEO PROTVPLUS.RO