9 dintre marile universitati ale lumii si-l doresc, dar el nu-si permite sa plece. Ajuta-l pe Cosmin sa isi implineasca visul

27-07-2015 19:24


Dupa ce au realizat cat sunt de valorosi unii dintre tinerii nostri, tot mai multe facultati din afara le acorda burse pentru plata studiilor.

Astfel, cei care au terminat liceul cu note stralucite au fost deja admisi in universitati de prestigiu din intreaga lume. Vor fi departe de familii si de prieteni, dar au sansa unei cariere de succes. Asadar, invatatura, chiar si in Romania, iti da sanse, totul e sa le vezi.

Cosmin e unul dintre tinerii romani pe care si-l doresc acum 9 mari universitati ale lumii. In ultimii ani a facut parte din lotul national de fizica si a castigat numeroase premii internationale. Pasiunea pentru acest domeniu, seriozitatea, dar si rezultatele scolare pe care le-a avut in liceu, i-au garantat admiterea la Cambridge, dar si la Universitatea din Glasgow, cea din Manchester, sau la Drexel University din Statele Unite. A ales-o pe ultima pentru ca se potriveste cel mai bine cu specializarea pe care vrea sa o faca.

Cosmin Popescu: ''Acolo cercetarea in nanotehnologie e foarte dezvoltata. Imi asigura stagii de practica.''

Visul lui poate sa devina realitate doar daca reuseste sa stranga 20.000 de dolari pentru cazarea in primul an. Universitatea ii acopera taxele de 51.000 de dolari.

Tanarul spera ca cineva o sa investeasca in el pentru ca altfel mama sa a ramas de curand somera, iar tatal ii plateste o pensie alimentara de doar 350 de lei pe luna.

Cosmin Popescu: ''Vreau sa-mi implinesc visul, nu mi-e rusine sa spun ca n-am bani.''

Cine vrea sa-l ajute, o poate face in contul RO50BRDE410SV38945284100, deschis pe numele Popescu Cosmin Constantin.

Lucian este un alt tanar cu minte sclipitoare. A fost admis la Universitatea din Viena unde va studia informatica si economia. S-a despartit cu greu de gasca lui de prieteni de la Colegiul Gheorghe Lazar, dar stie ca plecarea in strainatate ii va aduce doar beneficii.

Lucian Catea: ''Acolo am ocazia sa fac 2 fac intr-una... Aici trebuia sa combin ASE-ul cu Politehnica... ce faceam aici in 6 ani, fac acolo in 3-4. Parintii ma vor ajuta si le multumesc.''

El promite ca dupa facultate se va intoarce in tara, insa din pacate doar 1 din 10 se tin de cuvant.

In prezent, peste 45.000 de tineri romani ne reprezinta cu mandrie in marile universitati ale lumii. Castigul este de ambele parti: strainii educa oameni destepti, dornici sa invete, pe care apoi ii angajeaza. Pe de alta parte, tinerii nostri se aleg cu locuri de munca bine platite in domeniile de care sunt pasionati.''

Cei mai multi dintre absolventii romani de top sunt acum in Marea Britanie, Franta, Italia si Germania. Urmeaza apoi Statele Unite, Canada, Japonia si Singapore.

VIDEO PROTVPLUS.RO